Situacija je pod kontrolom

U Brodarici nema nelegalnog nasipavanja mora. Pumpe ispumpavaju vodu iz iskopanih kanala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

More u Brodarici dobilo je boju blata zbog ispumpavanja morske vode koja je prodrla u iskopane kanale u koje trebaju biti postavljene cijevi kolektora, saznajemo od Frane Malenice, direktora Vodovoda i odvodnje Šibenik.

– Čuo sam se s inženjerom koji vodi gradilište u donjem dijelu Brodarice i tvrdi mi da nikakvog odlaganja viška materijala od iskopa u more nije bilo. Gradilište je propisno ograđeno, sav iskopani materijal je privremeno odložen na kopnu. Do zamućenja mora došlo je zbog rada crpki koje ispumpavaju more koje prodire u kanal kako bi radnici mogli obaviti polaganje cijevi. Neminovno je da je to blatnjavo more nakratko zamutilo more uz obalu Brodarice, ali nikakvo nasipavanje se nije dogodilo. Izvođaču je jasno da bi takav incident bilo teško prikriti i da bi o svom trošku morao odraditi sanaciju. Na terenu su i naši ljudi kako bi provjerili sve što su nam izvođači rekli – kazao nam je Malenica.

Podsjetimo, kupače na Brodarici uznemirila je pojava blata u moru i posumnjali su da se iskopani materijal kipa direktno u more na što je odmah reagirao direktor Vodovoda Frane Malenica i provjerio situaciju u Brodarici.

FOTO Očevici tvrde da izvođač kolektora u Brodarici kipa višak materijala u more


Pratite nas i na društvenim mrežama: