Turističko-ugostiteljska škola uspješno je dovršila projekt ‘SEA-Stainability’. U projekt je bilo uključeno oko 75 učenika i 15 nastavnika kroz pet projektnih aktivnosti, poput studijskog putovanja u Split, natjecanja učenika Turističko-ugostiteljske škole Šibenik u ribljoj gastronomiji na temu ‘Zero waste’ te još tri studijska posjeta.
Učenici Turističko-ugostiteljske škole tijekom aktivnosti mogli su upoznati realan gospodarski sektor, steći nove kontakte, poslušati predavanja stručnjaka i znanstvenika te sudjelovati u timskog radu. Također, u aktivnosti je i uspješno prezentiran projekt Konobari kao zvijezde koji škola nastavlja sustavno provoditi.
Projektom se predstavlja program izobrazbe za održivi razvoj za smjerove kuhar, konobar i hotelijersko – turistički tehničar. Svrha ovog projekta je kroz primjere dobre prakse jedne strukovne škole ukazati na mogućnosti obrazovanja učenika za održivi razvoj.
Proizvod projekta je brošura unutar koje se nalaze recepti koje su, pod vodstvom mentorice Biserke Šmit, osmislili učenici škole primjenjujući stečena znanja iz projekta.
Zahvaljujući projektu SEA-Stainability djelatnice Turističko-ugostiteljske škole Šibenik su pohađale stručno modularno usavršavanje za održivi razvoj, gdje je osmišljeno 18 novih projekata u cilju razvoja učeničkih kompetencija nužnih za 21. stoljeće
– Cilj nam je da učenici naše škole budu upoznati sa realnim stanjem na tržištu u smislu trendova i time što konkurentniji na tržištu rada te se upravo zbog toga Turističko–ugostiteljska škola uključuje u brojne aktivnosti kako bi podigli kvalitetu obrazovanja odnosno osnažili kompetencija učenika škole – poručili su iz škole.
Nositelji projektnih aktivnosti bili su: ravnateljica Senka Dodig i voditeljica projekta Diana Svirčić te Biserka Šmit, Nikola Nimac, Renata Polegubić-Vlaše, Helena Babić, Danijela Mikulandra, Josip Friganović, Dijana Marčić Milikić
Osim Lagur-a Galeb kao nositelja projekta partneri na projektu su bili Oceanografski institut iz Splita i Udruga Argonauta Murter.
Projekt je sufinanciran kroz Švicarsko-Hrvatski program suradnje u iznosu nešto većem od 758 tisuća kuna.