Tonči Restović: Cilj mi je pobjeda SDP-a na sljedećim lokalnim izborima u Šibeniku

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Na izbornoj konvenciji šibenske Gradske organizacije SDP-a za njezinog predsjednika većinom glasova, uz desetak nevažećih listića, izabran je Tonči Restović. Za potpredsjednike šibenskog SDP-a izabrani su Ivan Rajić i Ivana Vučenović, te šest članova Predsjedništva i sedamnaest članova Gradskog odbora stranke. Izborima u šibenskom SDP-u pristupilo je 189 od 453 registrirana člana stranke.

Tonči Restović zahvalio je svima koji su se odazvali izborima i, kako je rekao, time pokazali da im je stranka važna. Za kampanju je rekao da je prošla u fer i korektnom lobiranju za razliku od informacija koje mu stižu iz nekih drugih lokalnih organizacija.

tonci restovic2

– Franku bih zahvalio na 11 godina vođenja ove organizacije i svoj energiji koju je unio u stranku i u gradsku upravu za svog mandata. Razgovarao sam s puno članova i simpatizera stranke u gradu i to mi daje nadu da ćemo, nakon zadnjeg rezultata s kojim nitko nije zadovoljan, pokušati napraviti bolji. Imamo tri i pol godine do lokalnih izbora i definitivno nam to treba biti cilj. Oni koji me poznaju, a i svi koji ćeme sada upoznati kroz ovaj rad, znaju da kad nešto odlučim, to odrađujem najbolje što mogu, a cilj nam je jedan jedini, osvojiti vlast na idućim lokalnim izborima u gradu Šibeniku. Uvjeren sam da ćemo u tome uspjeti i to tako da malo otvorimo ovu stranku i da pokažemo ljudima da smo potpuno drugačiji u radu, razmišljanju i ponuđenim rješenjima koji su od velike važnosti za naše građanke i građane, kazao je Restović.

Obećao je i kako se u šibenskom SDP-u, kao u drugim strankama, neće razgovarati o političkim karijerama pojedinaca, bilo njegovoj ili bilo čijoj, već o politikama grada koje znače bolji život svima u Šibeniku.

– Mnogi misle da se sad nalazim u nezavidnom položaju, ali moram reći da se ni malo ne osjećam tako, dapače, kod članova i simpatizera osjećam veliki entuzijazam, veliku nadu i vjeru da ćemo radeći kroz SDP pokazati da smo prava i kvalitetna alternativa HDZ-u. Iz tog razloga se veselim radu koji mi predstoji. Imamo dvoje vijećnika u Gradskom vijeću i po brojnosti ne predstavljaju neku prijetnju HDZ-ovoj vlasti, ali ću razgovarati s oboje vijećnika i od njih zahtijevati da promoviraju politike koje ćemo zajedno stvarati unutar SDP-a i da budu ne samo jasni, nego i glasna alternativa vladajućem HDZ-u Gradskom vijeću, najavio je Restović.

Kazao je i kako nije zadovoljan izlaznošću na izbore, ali mu je ona razumljiva i među prioritetima će mu biti konsolidiranje stranke i stvaranje takve radne atmosfere koja neće odbijati ljude već privlačiti SDP-u, a tražit će da se čuje glas svakog člana, ali i svakog simpatizera stranke.

restovic vidovic

Franko Vidović odmah je čestitao Restoviću i svima koji su danas izabrani naglasivši kako Restovića ne doživljava svojim nasljednikom već izabranim predsjednikom.

– Ono što je najvažnije jest da se unese jedinstvo u organizaciju koja je poprilično podijeljena što je i bio razlog gubitka izbora i moju će podršku u tome imati. To je preduvjet za bilo kakav pomak na bolje. Članovi su smatrali da je Tonči dobar izbor i pred njim stoji veliki posao koji će obavljati kako može i zna. Uostalom, tako sam i ja radio. Neki put s većim uspjehom, neki put s manjim. SDP je stranka koja će se sigurno i dalje zalagati za solidarnost i jednakost pred zakonom. Mi ostajemo stranka ljevice i mislim da se ovim izborom stranka i u Šibeniku otišla više u lijevo, a vrijeme će pokazati je li to dobro ili loše, Ja nisam tu da sudim i ne pada mi na pamet napraviti iti jedan potez koji bi otežavao situaciju koja je u ovom trenutku još zaista teška. Nadam se da je ovo put ka konsolidaciji stranke, rekao je Vidović.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.