Suzbijanje siromaštva: U Knjižnici saznajte sve o novom projektu Crvenog križa

Projekt ‘Suzbijanje siromaštva podjelom hrane i osnovne materijalne pomoći na području
Šibensko-kninske županije’ bit će predstavljen u šibenskoj knjižnici u ponedjeljak s početkom u 18 sati.

Projekt se odnosi na dijeljenje paketa hrane i higijenskih i školskih potrepština osobama u okviru ciljnih skupina koje imaju prebivalište u  Šibeniku i Skradinu, u općinama
Bilice, Pirovac, Primošten, Rogoznica, Murter-Kornati, Tisno i Tribunj i  u prigradskim naseljima koja pripadaju gradu Šibeniku. Financira ga  Europska unija iz programa Europskog socijalnog fonda pod nazivom ‘FEAD — Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama  podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći — faza II’.
Nakon uvodne konferencije o projektu slijede tri predavanja te će tako  Anita
Perkov Kalebota iz Udruge Franak govoriti o važnosti upravljanja vlastitim financijama, nutricionistkinja Martina Jajaš Višković o zdravoj prehrani i sprječavanju bacanja hrane, a Dražen  Škarica, socijalni pedagog, iz Centra za socijalnu skrb Šibenik, o djeci
iz obitelji koja primaju zajamčenu minimalnu naknadu.

Konferencija i predavanja imaju za cilj promidžbu projekta i podizanje  svijesti javnosti o socijalno ugroženim osobama u društvenoj zajednici, odnosno o problemima s kojima se suočavaju socijalno ugrožene skupine.
Organizator je Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.