Projekt vrijedan 30 milijuna kuna

Strabag počeo radove u Rokićima. Za 12 mjeseci novo križanje u dvije razine

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Strabag, koji je s Hrvatskim cestama 29. lipnja sklopio ugovor za izgradnju čvora Rokići, otvorio je gradilište i počeo pripremne radove, objavio je šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta.

– Izvođač radova Strabag je službeno otvorio gradilište i započeo pripremne radove za rekonstrukciju cestovnog ulaza/izlaza u/iz grad/a na Srednjoj magistrali, odnosno Ulici 72. bojne Vojne policije, odnosno čvora Rokići. Investicija je vrijedna oko 29 milijuna kuna, a Hrvatske ceste u potpunosti financiraju taj iznos. Ugovorni rok izvođenja radova je 12 mjeseci – napisao je Mileta na svom Facebooku.

Mileta je već ranije za Šibenski portal rekao da, obzirom na 12-mjesečnu faznost gradnje, gdje su vrednovani postojeći prometni tokovi, neće biti prepreke da radovi započnu te se odvijaju i tijekom ovoga ljeta.

Rekonstrukcija čvora Rokići obuhvaća izgradnju deniveliranog raskrižja u dvije razine i to u urbanom prostoru Šibenika što znači da će, uz rješavanje prometnih tokova, značiti i izgradnju javne rasvjete, pješačkih staza, oborinske odvodnje, a dijelom i rekonstrukciju postojeće gradske infrastrukture.

– Vjerujem da ćemo realizacijom ovog projekta značajno doprinijeti kvaliteti života u Šibeniku, a ne treba niti spominjati koliko će se unaprijediti prometna sigurnost vozila i pješaka. Vjerujem da sami radovi neće izazvati velike prometne gužve jer, ipak, radi se na postojećoj infrastrukturi, odnosno da će se izvođač dobro organizirati kako bi što manje utjecao na odvijanje prometa u tom dijelu grada – kazao je prilikom potpisivanja ugovora Nikša Konjevod, član Uprave Hrvatskih cesta.


Pratite nas i na društvenim mrežama: