Što su ‘Europske snage solidarnosti’ i zašto su važne mladima? Na jednom predavanju doznat ćete sve

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Informativno predavanje ‘Europske snage solidarnosti- novi program Europske unije za mlade’ održat će se sutra s početkom u 11 sati u šibenskom Europe direct centru.

Detalje o programu otkrit će predstavnici Agencije za mobilnost i programe EU. Riječ je novom programu EU  koji mladima nudi mogućnosti volontiranja i stručnog rada u zemlji ili inozemstvu te provedbu projekata solidarnosti u lokalnoj zajednici. Program se nastavlja na volonterski program iz Erasmus+ programa (EVS) koji je nadograđen novim mogućnostima kao što je mogućnost zaposlenja ili stažiranja te mogućnost provedbe svojevrsnih inicijativa za dobrobit lokalne zajednice.

O aktivnostima i prije samog informativnog događanja možete saznati više i na službenoj web stranici Programa.

Nakon predstavljanja programa u šibenskom EDIC-u predstavit će se i primjeri dobre prakse iz šibensko –kninske županije, točnije dosadašnje aktivnosti međunarodnih volontera udruge ‘Mladi u EU’ iz Šibenika te udruge ‘Argonauta’ iz Murtera. Riječ je o organizacijama koje imaju bogato iskustvo u provedbi međunarodnih volonterskih projekata i čiji će volonteri predstaviti svoje iskustvo i dobrobiti od sudjelovanja u programu.

– Događanje je namijenjeno mladima koji se žele više informirati o mogućnostima u okviru navedenih aktivnosti te organizacijama koje razmišljaju o uključivanju u program. Za zainteresirane organizacije će biti organizirane posebne konzultacije na kraju događanja – poručuju iz šibenskog Europe direct centra.


Pratite nas i na društvenim mrežama: