Stigle ponude; do početka studenoga trebala bi početi izgradnja Sportsko-rekreacijskog centra Ražine Donje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na javni natječaj za izvođača radova budućeg Sportsko-rekreacijskog centra Ražine Donje stigle su četiri ponude raspona cijena od 2,36 do 2,83 milijuna kuna. S najpovoljnijim ponuditeljem, koji bude zadovoljavao sve uvjete natječaja, gradonačelnik Željko Burić potpisat će ugovor.

razine sportski centar 250816 6

-Nakon zamjene parketa i energetske obnove sportske dvorane Baldekin, sanacije krova, uređenja svlačionica i sanitarnih čvorova u sportskom centru Ljubica u Crnici i početka radova na vanjskim terenima Ljubice, postavljanja umjetne trave na pomoćnom igralištu nogometnog stadiona na Šubićevcu, završnice energetske obnove sportskog objekta Miminac u Varošu u sklopu kojeg se u potpunosti preuredio suteren i pomoćne prostorije sportske dvorane, došao je red i na izgradnju sportsko-rekreacijskog centra u Ražinama Donjim. Raskrčili smo gradski teren, napravili projektnu dokumentaciju, ishodovali građevinsku dozvolu, raspisali i zaključili javni natječaj, te ćemo među ove 4 ponude odabrati izvođača radova. Želja nam je s radovima krenuti do početka studenog, kazao je Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

razine sportski centar 250816 8

Sportsko-rekreacijski centar Ražine Donje prostirat će se na 2175 četvornih metara i sadržavat će otvorene sportske terene te prateći objekt. Sportski tereni na otvorenom su košarkaško igralište dimenzija 28 x 15 metara, odnosno 420 četvornih metara, te nogometni kavez s umjetnom travom i čeličnom ogradom dimenzija 25 x 15 x 5 m, odnosno 375 četvornih metara. U pratećem objektu su predviđene dvije svlačionice te dva para sanitarnih prostorija sa tuševima, ukupne građevinske bruto površine 86 četvornih metara.

SRC Ražine Donje situacija 2015_12_02-page-001

Svaka svlačionica je dimenzionirana za 20-ak korisnika. Prateći objekt sadrži i pomoćni prostor s kotlovnicom za pripremu tople vode putem solarnih kolektora koji su pozicionirani na krovu objekta. Između sportskih terena je predviđen prostor za sve popularniji street-workout. Ostatak površine je hortikulturno obrađen. Predviđena je i javna rasvjeta, te zasebni reflektori za sportske terene. Međusobna komunikacija između igrališta je popločana betonskom galanterijom.

Cijeli kompleks je okružen ogradnim zidovima, sportski tereni imaju zaštitne ograde, a ispred ulaza u centar je asfaltirana parkirna površina za 10 osobnih automobila.


Pratite nas i na društvenim mrežama: