U tri kategorije

Šibenskim studentima dodijeljeno 47 stipendija: ‘To će im bar malo olakšati’

Bruno Škovrlj, inače student psihologije na Fakultetu hrvatskih studija u Zagrebu, je jedan od 47 šibenskih stipendista koji su, temeljem javnog natječaja, ispunili kriterije i dobili financijsku potporu Grada Šibenika.

Danas im je Ugovor o stipendiranju uručio zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, a s obzirom na epidemiološku situaciju ugovori su sa studentima potpisivani pojedinačno na ulazu u Gradsku upravu.

– Vjerujem kako će ova sredstva bar malo olakšati studiranje i izdatke koje studentski život nosi sa sobom. Čestitke na ostvarenim stipendijama i mnogo uspjeha u nastavku školovanja – poručio je stipendistima Rakić.

Visina stipendije iznosi 700,00 kn mjesečno, a bit će isplaćivane za razdoblje od 1. listopada 2020. do 30. rujna 2021. godine.

Povjerenstvo za dodjelu stipendija raspodijelilo je ukupno 47 stipendija u tri kategorije. U kategoriji stipendija za studente prve godine preddiplomskih studija dodijeljeno je 17 stipendija, uključujući kriterij uspjeha u prethodnom obrazovanju te kriterij socijalnog statusa.

Prema istim kriterijima – uspjeha u prethodnom obrazovanju te socijalnog statusa, pravo na stipendiju ostvarilo je i 12 studenata prve godine diplomskih studija. U kategoriji studenata viših godina studija Grad Šibenik dodijelio je 18 stipendija.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.