U tri kategorije

Šibenskim studentima dodijeljeno 47 stipendija: ‘To će im bar malo olakšati’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Bruno Škovrlj, inače student psihologije na Fakultetu hrvatskih studija u Zagrebu, je jedan od 47 šibenskih stipendista koji su, temeljem javnog natječaja, ispunili kriterije i dobili financijsku potporu Grada Šibenika.

Danas im je Ugovor o stipendiranju uručio zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, a s obzirom na epidemiološku situaciju ugovori su sa studentima potpisivani pojedinačno na ulazu u Gradsku upravu.

– Vjerujem kako će ova sredstva bar malo olakšati studiranje i izdatke koje studentski život nosi sa sobom. Čestitke na ostvarenim stipendijama i mnogo uspjeha u nastavku školovanja – poručio je stipendistima Rakić.

Visina stipendije iznosi 700,00 kn mjesečno, a bit će isplaćivane za razdoblje od 1. listopada 2020. do 30. rujna 2021. godine.

Povjerenstvo za dodjelu stipendija raspodijelilo je ukupno 47 stipendija u tri kategorije. U kategoriji stipendija za studente prve godine preddiplomskih studija dodijeljeno je 17 stipendija, uključujući kriterij uspjeha u prethodnom obrazovanju te kriterij socijalnog statusa.

Prema istim kriterijima – uspjeha u prethodnom obrazovanju te socijalnog statusa, pravo na stipendiju ostvarilo je i 12 studenata prve godine diplomskih studija. U kategoriji studenata viših godina studija Grad Šibenik dodijelio je 18 stipendija.


Pratite nas i na društvenim mrežama: