Tijekom jedrenja za SOS Dječje selo Hrvatska

Šibenski oftalmolog na Karibima upoznao krijumčare iz operacije ‘Falkuša’: ‘Žao mi je što su momci upetljani u tako lošu priču’

Šibenski oftalmolog Dražen Grgić, koji je početkom siječnja zaplovio  jedrilicom sa šibenske rive prema brazilskom otočju Fernando de Noronha u sklopu akcije  ‘Čisto more, čisto srce’ kako bi pomogao SOS Dječjem selu Hrvatska, najizglednije se u travnju na Karibima susreo sa trojicom Hrvata koji su uhićeni u akciji ‘Falkuša’ zbog krijumčarenja kokaina.

– Na Karibima sam susreo tročlanu ekipu jedrilice istog naziva kao jedrilica koju su prije nekoliko dana pripadnici španjolske ‘Guardie Civil’ presreli u međunarodnim vodama te u njoj našli skoro tonu kokaina, ali ja ne mogu tvrditi da su to baš ti mladići koje sam ja upoznao jer su na policijskim slikama u kombinezonima i ne mogu im se vidjeti lica – rekao nam je doktor Grgić.

Dodao je također da mu je žao što su ti momci upetljani u jednu ovako lošu priču jer su se ugodno družili s obzirom da su bili dragi i simpatični.

Podsjetimo, trojica hrvatskih državljana pripadnici su takozvanog ‘Balkanskog kartela’. Riječ je o narko kartelu koji je krijumčario kokain na jedrilicama i jahtama. Cijela akcija krijumčarenja započela je u Šibeniku početkom 2020. godine. Jedrilica na kojoj su plovili registrirana je u Republici Hrvatskoj i plovila je pod hrvatskom zastavom. Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su navedeni hrvatski državljani s jedrilicom otplovili iz Šibenika početkom 2020. godine, da bi krajem kolovoza ove godine zaplovili afričkom rutom krijumčarenja s Kanarskog otočja, Kraljevine Španjolske, južno, prema obalama zapadne Afrike, gdje su tamošnje organizirane kriminalne skupine, koje je angažirao kartel, na hrvatsku jedrilicu ukrcale kokain.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.