Akcija 'Gradimo kuću za potresene'

Šibenski ‘meštar vridnih ruku’ Dražen Frua gradi kuću za stradale u potresu. Pogledajte kako mu možete pomoći

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenski ‘meštar vridnih ruku’ Dražen Frua početkom mjeseca krenuo je s gradnjom kuće za stradale u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji. Cilj mu je sagraditi montažnu kuću od 20-ak kvadrata koja će imati verandu, kuhinju, wc, boravak i krevete za spavanje.

 – Kad sam vidio što se dogodilo u Petrinji i Sisku, nisam mogao stajati prekriženih ruku. Od Nove godine skupljam sredstva za materijal za kuću, i evo počeo sam je graditi prije par dana. Želja mi je da u ovu kuću useli stradala obitelj koja ima veze s muzikom. Muzika je ono što nas pokreće i spaja i želim da i ova moja akcija pomogne nekom tko je u muzičkom svijetu – priča Frua.

Inače, ovaj majstor širokog polja djelatnosti, Frua je i veliki zaljubljenik u glazbu. Tako je u slobodno vrijeme i DJ i organizator koncerata, partija i drugih glazbenih događanja u Šibeniku, a sve pod svojim brendom Čudna Muzika. U tom smislu odabrat će i buduće stanovnike svoje kuće koju gradi sam sa svojih deset prstiju.

Kuća za potresene trebala bi biti gotova do proljeća kada će se u elementima prevesti do odredišta na potresom pogođenom području i sastaviti da bude funkcionalna za višegodišnji ugodan život jednoj nastradaloj obitelji.

Da bi Frua mogao nastaviti graditi i završiti kuću za stradale potrebno mu je oko dvadeset tisuća kuna koliko iznose troškovi materijala za izgradnju te prijevoza kuće na odredište. Zato je pokrenuta humanitarna akcija ‘Gradimo kuću za potresene’ koja se organizira kroz šibensku PARK organizaciju, udrugu civilnog društva s desetogodišnjim stažem u kulturnom i aktivističkom životu grada Šibenika.

Iz PARK-a poručuju da se akciji može pomoći i doniranjem građevinskog materijala ili  sudjelovanjem u samoj gradnji kuće, odnosno fizičkoj pomoći Draženu Frui. Svi koji su zainteresirani za pomoć u takvom smislu mogu se javiti u inbox Facebook stranice Udruge PARK https://www.facebook.com/udrugapark.

A oni koji žele donirati financijska sredstva za pokrivanje troškova izrade kuće za potresene mogu uplatiti na račun:

UDRUGA PARK
ŠIBENIK
IBAN – HR8923900011199007121 HPB
OPIS PLAĆANJA – KUĆA ZA POTRESENE


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.