Kuhat će i do tisuću obroka dnevno

Šibenski chef Tomislav Žaja u Topuskom od srijede ujutro kuha za stradale u potresu: ‘Svi pomažu to je jedina istina’Foto: Facebook
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenski chef Tomislav Žaja javio nam se s potresom pogođenog područja, a trenutno se nalazi u jednoj srednjoj školi u Topuskom gdje s riječkom ekipom, Damirom Tomljanovićem i Zdravkom Tomšićem spremaju obroke koji se dostavljaju najugroženijima upravo u Topuskom i okolnim selima.

– Došao sam u srijedu ujutro odmah gore te se prihvatio posla jer sam mišljenja da je svaka pomoć dobrodošla. Trenutno kuhamo 300 obroka dnevno, a već u petak ćemo taj broj podignuti na tisuću – priča nam Žaja.

Tomislav se nadao se da će u Petrinji dobiti adekvatan prostor za rad, ali to se nije dogodilo te je na poziv Damira Tomljanovića otišao u Topusko.

– Susreo sam se i vlasnikom restorana iz Bjelovara čija je ekipa na terenu te sam u nedostatku vlastitog prostora postao na neki način koordinator između Bjelovara, Topuskog i Šibenika. Tako nam sutra stiže i posebna tava iz Šibenika koju nam ustupa HGK, a dopremit će je osoblje restorana ‘Marin’ iz Tisnog – zadovoljno će Žaja.

Žaja ističe kako je on jedan od mnogih koji pomažu te se ne želi posebno isticati, ali ovim putem želi pozvati sve da i dalje pomažu kako god mogu jer i najmanja gesta tim ljudima mnogo znači.

– Mi ćemo kuhati i dalje dok god bude potrebno. Nemamo određeni meni nego hranu spremamo od namirnica koje nam se taj tren nađu pod rukom odnosno kako tko što donese. Ljudi koji daju, daju stvarno od srca. Svi su spremni pomoći i to je jedina istina u ovome svemu. Uostalom tako i treba biti jer u takvoj situaciji može sutra biti bilo tko od nas – zaključuje Žaja.

Zahvaljujući Obrtničkoj komori Šibensko-kninske županije,  predsjedniku Josi Smoliću i vučnoj službi Čače doprema se tava, dodaje.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.