Vrijednost oko 2,35 milijuna kuna

Šibenski Centar za socijalnu skrb u četvrtak predstavlja svoj novi projekt

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Početna konferencija projekta ‘Proces deinstitucionalizacije na području nadležnosti CZSS Šibenik’ održat će se u četvrtak u Gradskoj knjižnici ‘Juraj Šižgorić’.

Riječ je o projektu odobrenom u okviru natječaja ‘Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga kao podrška procesu deinstitucionalizacije’ čiji je nositelj Centar za socijalnu skrb Šibenik dok je Grad Šibenik partner na projektu.

Njegova je ukupna vrijednost oko 2,35 milijuna kuna te je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda 2014. -2020.

Cilj projekta je nastavak pružanja podrške procesu deinstitucionalizacije na području grada Šibenika kroz provedbu i unaprjeđenje izvaninstitucijskih socijalnih usluga, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s ciljanom skupinom te podizanje svijesti javnosti o pravima ranjivih skupina. Projektne aktivnosti provodit će se na području gradova Šibenika, Vodica i Skradina te općina Rogoznica, Primošten, Bilice, Tribunj, Pirovac, Tisno i Murter, a trajanje projekta je 24 mjeseca. Projektom će se provoditi aktivnosti  i socijalne usluge vezane uz smanjenje broja korisnika usluge smještaja kao institucijskog oblika skrbi na području u nadležnosti Centra. Uspostavit će se dva mobilna tima koja će obilaziti štićenike u udaljenim mjestima pod nadležnosti CZSS Šibenik te će se adaptirati i opremiti prostor Obiteljskog centra.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.