Šibenska narodna glazba slavi 170 godina postojanja kao najdugovječnija kulturna udruga grada

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Svečana sjednica u povodu 170. obljetnice Šibenske narodne glazbe održana je danas u Gradskoj vijećnici, a najzaslužnijima su uručena priznanja Hrvatskog sabora kulture te priznanja za dugogodišnje članstvo. Sjednici su nazočili brojni članovi Glazbe i simpatizeri odnosno prijatelji te najdugovječnije šibenske kulturne udruge.

Svečanost je započela dječjim igrokazom u izvedbi mališana iz šibenskog vrtića ‘Građa’ koji su, na vrlo zabavan i domišljat način, uprizorili ‘regrutiranje’ novih članova glazbe.

Zatim je nazočne pozdravio Jere Pancirov, predsjednik Šibenske narodne glazbe i pozvao radno predsjedništvo u sastavu Boris Štrkalj, Branka Ninić i Ljubo Šokota da nastave voditi svečanu skupštinu.

_MG_0764

– Šibenska narodna glazba vrlo je popularna i ona je svojevrsni brand grada koji spaja glazbu kulturu i povijest. I isto tako ne trebamo se brinuti za njezinu budućnost, jer brojna priznanja s raznih natjecanja su dokaz o kvaliteti i stalnom podizanju ljestvice – kazala je Mirjana Žurić, pročelnica Odjela za kulturne djelatnosti Grada Šibenika.

– Udruga je po svom radu prepoznata, ne samo u gradu, županiji ili državi, već i izvan granica Hrvatske, pa možemo slobodno reći da to više nije amaterizam nego pravi profesionalizam – naglasila je Diana Ercegović, pročelnica Odjela za kulturu Šibensko-kninske županije.

_MG_0778

Dodijeljena su i posebna priznanja za dugogodišnji rad u udruzi, a posebno se ističu ona koja su glazbari dobili od Hrvatskog sabora kulture, a koja je uručio izaslanik Sabora, Josip Barišić. Priznanja su dobili: Gordana Pavić, Tomislav Ožegović, Ivica Ćuzela, Lovre Lovrić-Caparin, Josip Vunić-Budimir, Ivana Barišić-Šanić, Pavao Roca, Tanja Grubač, Mate Skračić, Jere Pancirov, Mario Vunić, Božidar Lapov, Mate Anić, Domagoj Bujas, Julija Lambaša, Denis Drašković, Josip Batinica, Nina Šokota, Iva Gulin, Ante Gulin, Branko Grbac, Krešimir Barin, Zoran Šimac, Mario Paić, Tonči Kapitanović, Dejan Petković, Valenka Radačić, Ive Petar Kapitanović, Branka Ninić, Dalibor Mirčeta, Zoran Baljkas, Joško Baljkas, Denis Radačić, Neven Vučenović, Ljubo Šokota, Darko Gulin, i na kraju je sama Narodna glazba dobila priznanje za djelovanje u razdoblju sto ili više godina.

Još 46 članova su dobili priznanja od Šibenske narodne glazbe za višegodišnje djelovanje u ovoj najstarijoj šibenskoj udruzi.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.