Šibenska gradska uprava upozorava da novi rok za legalizaciju bespravnih objekta uskoro ističe

Država je novim rokom, koji istječe 30.lipnja, omogućila da, vlasnici objekata izgrađenih bespravno do 2011. godine, a koji uopće nisu podnijeli zahtjev, ipak legaliziraju svoje kuće ili stanove. Podsjetimo, rok je već bio istekao i to prije pet godina, no Vlada je odlučila bespravnim graditeljima dati još jednu priliku.

Iz šibenskog Odjela za provedbu dokumenata, prostornog uređenja i gradnju pozivaju građane da iskorite novu priliku i ozakone ono što je protupropisno izgrađeno

‘Pogotovo o tome moraju voditi računa oni koji jednog dana žele iznajmljivati svoje objekte jer, bez da je sve čisto, to neće moći raditi. Također, nije moguća ni eventualna prodaja kuća ili stanova ako nije sve čisto’, doznajemo u šibenskoj gradskoj upravi.

Uvjeti ozakonjenja ostaju isti kao i 2013. godine tako da se može legalizirati samo ona zgrada koja je vidljiva na digitalnoj ortofoto karti Državne geodetske uprave izrađenoj na temelju snimanja iz zraka započetog 21. lipnja 2011. ili na drugoj državnoj digitalnoj ortofoto karti,  ili katastarskom planu ili drugoj službenoj kartografskoj podlozi nastaloj do 21. lipnja 2011. Zgrade izgrađene nakon 21. lipnja 2011. neće se moći ozakoniti.

Izmjenama i dopunama zakona smanjen je broj slučajeva u kojima je mogućnost ozakonjenja zgrada isključena, a čime se povećava broj zgrada koje se mogu ozakoniti. Također, produžuje se rok na koji se privremeno mogu zaposliti službenici koji u upravnim tijelima donose rješenja o izvedenom stanju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.