Amadria Park

Šibenik domaćin Kongresa Hrvatskog društva za internističku onkologijuFoto: ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Šibeniku u Amadria Parku od 13. do 17. listopada održat će se 13. Kongres Hrvatskog društva za internističku onkologiju.

– Zloćudne bolesti ne miruju i nisu ustuknule pred SARS-CoV2 pandemijom. No, usprkos svim nedaćama i prilagodbama sustava koje smo morali učiniti u svakodnevnoj praksi, svjedočimo daljnjem napretku onkologije, u svijetu i u nas, postignućima kojima smo se mogli približiti sudjelujući na stručnim skupovima uglavnom virtualno putem dostupnih tehnologija. S obzirom na optimizam koji nam budi aktualno povoljna epidemiološka situacija i dostupnost cjepiva, za nadati se je da ćemo ove godine, za razliku od prošle, moći u Šibeniku nekoliko dana posvetiti  učenju i razmjeni  iskustava,  novostima i dilemama u onkologiji, sudjelujući napokon i fizički na 13. kongresu Hrvatskog društva za internističku onkologiju. Nadamo se da ćemo jesen dočekati u velikom broju zdravi i cijepljeni, a da će nam odgovorno ponašanje donijeti i ozračje opuštenijeg raspoloženja. Spremni ćemo biti, dakako, prenijeti zbivanja i onima koji neće moći nazočiti, te se prilagoditi aktualnoj epidemiološkoj situaciji, ako će ipak trebati.

Nastavit ćemo njegovati multidisciplinarni pristup u onkologiji i tijekom ovog Kongresa. Očekujemo sudjelovanje različitih profila liječnika specijalista uključenih u zbrinjavanje kompleksnih  onkoloških bolesnika, ali i stomatologa, farmaceuta i medicinskih sestara, kao i drugih stručnjaka, te iskreno vjerujem da ćemo svi zajedno aktivnim sudjelovanjem, slušanjem, postavljanjem pitanja i davanjem odgovora jedni od drugih učiti i profitirati. Nastojat ćemo tako osigurati kontinuitet napredovanja onkološke skrbi i daljnjeg poboljšanja ishoda liječenja naših bolesnika- poručuju iz Hrvatskog onkološkog društva.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.