Roša Dulibić: ‘Investitori u hotel na rivi obmanjuju javnost i šire dezinformacije’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

– Ispravak tehničke greške u Generalnom urbanističkom planu Grada Šibenika, najavljen kao točka dnevnog reda sutrašnje sjednice Gradskog vijeća u potpunosti je usklađen sa zakonom, kazala je pročelnica Upravnog odjela za zaštitu okoliša i prostorno uređenje Grada Šibenika Madlena Roša Dulibić, demantirajući priopćenje investitora u hotel na rivi Zorana Popovića i Ante Mioča iz tvrtke ‘Riva Sunca’.

madlena-rusa-dulibic

Zakon o prostornom uređenju jasno kaže da ako je nešto bilo izloženo u javnoj raspravi, a na to nije bilo primjedbi to isto mora biti u planu koji je donesen. S obzirom da se često događaju takve tehničke greške te su mnoge općine, gradovi i županije slale upite nadležnom ministarstvu kako postupati u takvim slučajevima , prilažemo i uputu  Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja od 17. svibnja 2012. na često postavljana pitanja o tehničkoj grešci drugih gradova, općina i županija, kažu iz gradske uprave.

uprava

Izostanak grafičke oznake benzinske postaje na rivi u završnoj verziji plana, tehnička je pogreška, što potkrjepljuje i činjenica da je benzinska postaja postojala u grafičkim prikazima priloženim na javnoj raspravi u GUP-u, kao i u tekstualnim dijelu plana, stoji u priopćenju.

O samom postupku izrade plana, vijećnike će sutra izvijestiti i predstavnica izrađivača plana, tvrtke ‘Urbing’ Ljiljana Doležal kako bi još detaljnije objasnila nastalu situaciju.

Gradskom vijeću upućuje se Mišljenje ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja na spomenutu temu uz svu popratnu dokumentaciju, odnosno Zaključak o utvrđivanju tehničke greške.

– U kontinuitetu se neistinitim informacijama obmanjuje javnost. Investitori hotela na rivi ‘Riva Sunca’ na javnoj raspravi u postupku donošenja Cjelovitih izmjena Generalnog urbanističkog plana nisu se nikakvom primjedbom očitovali oko benzinske postaje na rivi, a na kojoj podlozi su izgradili niz neistina te time nanose štetu Gradu Šibeniku i dezinformiraju sve građane Šibenika, reagirala je Roša Dulibić.

Grad Šibenik je učinio velike napore da bi navedenim investitorima stvorio uvjete za gradnju, a danas se na žalost suočavamo s organiziranim plasiranjem laži i obmana, rekla je Madlena Roša Dulibić.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: