Restović oštro protiv Poljane: ‘Gradnja garaže je glupa i neodgovorna, treba maknuti promet iz centra’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Sveukupno 60 milijuna kuna za izgradnju podzemne garaže na Poljani neće riješiti temeljni problem građana Šibenika, a to je ne samo promet kroz grad nego i javni gradski prijevoz. Kazao je to danas Tonči Restović, predsjednik gradske organizacije SDP-a Šibenik, koji je konferenciju za novinare simbolično održao na trgu na Vanjskom, gdje je prije mjesec dana gradska uprava napravila improvizirani parking za motore tijekom radova na Poljani.

Restović tvrdi da imamo nesposobne direktore gradskih poduzeća, a tu nesposobnost plaćaju svi Šibenčani. Ne smije se, dodaje, dopustiti da se na uštrb građana pokrivaju nikakvi projekti ili nekakvi minusi u gradskim firmama od kojih nema nikakve značajne koristi.

– Ako se okrenete oko sebe vidite da bi Gradski parking, koji bi trebao biti zadužen ne samo za naplatu parkinga čime se oni zapravo samo i bave, trebao biti zadužen i za poboljšanje kvalitete i zadovoljavati potrebe građana i njihovih parkirnih mjesta,  a da ne kažem da bi se trebao baviti osmišljavanjem cjelokupnog prometa čak možda i javnim gradskim prijevozom – poručio je Restović.

Istaknuo je kako je press konferenciju htio održati baš na Vanjskom da svi vide kako se gradska vlast, odnosno gradske firme brinu, to jest kakvu viziju grada imaju i kako rješavaju gradske probleme.

– Do sada svi direktori Gradskog parkinga, kad bi im ponestalo novaca, uzeli bi ‘važ’ piture i kist i nacrtali bi crte proizvoljno i na mjestima gdje to nikad nije bilo planirano, a samo da bi se na taj način povećao prihod i pritom ne rješavajući nikakav problem građana – naglašava Restović.

Uređenje glavnog gradskog trga na Poljani nazvao je hvalevrijednim projektom, no izgradnju podzemne garaže okarakterizirao je ‘ne samo glupim nego i neodgovornim’.

– Moglo se,  da se o tome razmišljalo, te novce utrošiti u uređenje prometnica u samom gradu i u nabavu električnih autobusa koji bi praktički cirkularno, pa da ne kažem i besplatno vozili po gradu gdje bi na jedan način maknuli promet iz centra što se u europskim gradovima radi, a i pružili bi i kvalitetniju uslugu umirovljenicima  i svima drugima koji u jakom malom postotku koriste javni gradski prijevoz – kazao je Restović.

Nedostatak novca, dodao je, bit će pokrpan ponovnim uzimanjem ‘važa’ piture i kista i iscrtavanjem novih crta za parking gdje god je to moguće.

– Mi koji putujemo znamo,  pa se i smijemo tome da se u Zagrebu na rotoru već mora plaćati parking. Strah me da će se to dogoditi i u Šibeniku, a samo iz razloga što ljudi iz Gradskog parkinga i gradske uprave nemaju osmišljen nikakav model  funkcioniranja i uređenja ne samo parkirnih mjesta, nego i čitavog prometa u gradu – zaključio je predsjednik šibenskog SDP-a.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.