Dva dana do otvaranja

Rasprodane sve ulaznice za jubilarni MDF, kampanja je pa stiže i Plenković?Foto: Ilustracija/arhiva

Predstavom ‘Uspavanka za Mišića’ Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, 20. lipnja bit će otvoren jubilarni 60. Međunarodni dječji festival u Šibeniku. Još nas samo dva dana dijele od otvaranja, a ulaznice za sve predstave su danas potpuno rasprodane. Slobodnih mjesta ima na samo dvije radionice.

– Jutros smo u 10 sati u prodaju pustili posljednjih 400 ulaznica, točnije 20 po predstavi, a do 10.30 sve su ulaznice bile rasprodane. Još uvijek ima mjesta na dvije radionice – Internet novinarstvo i literarna radionica – kazao nam je Kristijan Sedak, voditelj komunikacijskog tima MDF-a.

Rekao nam je kako još uvijek nisu sigurni kako će izgledati samo otvaranje Festivala.

– Ne znamo točne detalje, više će biti poznato nakon današnjeg službenog sastanka s protokolom. Prema svemu sudeći, jedan dio bit će sjedeći, s propisanom udaljenošću, a drugi dio će biti stajaći i odvojen vrpcom – kazao je Sedak.

Što se tiče uzvanika, Sedak nam nije mogao službeno potvrditi dolazi li na otvaranje i premijer Andrej Plenković, ali županijski HDZ najavio je druženje upravo s Plenkovićem u subotu od 19.15 pa do 21 sat, upravo kada počinje svečanost otvorenja, a s obzirom da počinje predizborna kampanja, nije teško zaključiti da će predsjednik HDZ-a i aktualni premijer sjediti u prvom redu.

Inače, proračun za 60. MDF trostruko je manji i iznosi 778 tisuća kuna u odnosu na planiranih 2,6 milijuna kuna. Jubilarni MDF imat će tako 110 programa, pet međunarodnih programa te 24 radionice.

Službene šibenske fešte ove godine neće biti, no ugostitelji će na dan otvaranja MDF-a moći raditi do 4 sata ujuto, a vatromet ni ove godine neće izostati.

Podsjetimo, ravnatelj Jakov Bilić naglasio je kako je ovo prvi festival u Hrvatskoj koji će se održati nakon višemjesečne stanke zbog epidemije koronavirusa, a i međunarodni dio festivala, iako uvelike reduciran, ipak će se realizirati.

Na web stranici MDF-a Šibenik možete pronaći cijeli program ovogodišnjeg festivala.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.