Prijavili se na natječaj Ministarstva kulture

Radovi u Vijećnici gotovi, ali gradske vlasti još neće tamo donositi odluke. Sada čekaju i novac za obnovu fasade

Radovi na krovištu Gradske vijećnice su gotovi, riješen je sustav klimatizacije, uređeni su sanitarni čvorovi, ali sjednice Gradskog vijeća do daljnjega se neće tamo održavati, i to zbog nemogućnosti zadovoljavanja epidemioloških mjera. Grad Šibenik prijavio je na aktualni natječaj Ministarstva kulture i projekt sanacije prednje fasade, čime bi Vijećnica konačno trebala poprimiti novi izgled.

– Garderoba, sanitarni čvor i pomoćna prostorija također su obnovljeni. Dakle taj dio radova u Vijećnici je gotov i ona bi se de facto mogla upotrebljavati, ali mi je ne koristimo jer zbog broja vijećnika i predstavnika medija ne bi mogli zadovoljiti standardne epidemiološke mjere. Shodno tome, prijavili smo projekt izmjene prednje fasadne drvene obloge i zamjenu sjenila na natječaj Ministarstva kulture i čekamo rezultate – kazao nam je gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Završna faza uređenja Gradske vijećnice bit će rušenje i zamjena postojećeg parketa, a gradske vlasti još nisu sigurne u namjenu velike dvorane.

– Tu se još lomimo. Odlučimo li da Gradska vijećnica bude prostor za odvijanje sjednica Gradskog vijeća, onda u nju moraju ići fiksni stolovi, oprema za digitalne medije i sve što ide s tim, čime bi onemogućili da se bilo što drugo dešava u njoj. Zato smo skloniji opciji koju trenutno imamo, da dvorana ostane jedinstveni prostor kao što je i projektirana u svojoj namjeni, a da se namještajem prilagođava onome što će se u njoj odvijati – poručio je Burić.

Podsjetimo, srednjovjekovna građevina sagrađena u renesansnom stilu pod nepoznatim arhitektom, bila je potpuno razorena tijekom Drugog svjetskog rata u savezničkom zračnom napadu na grad koji je bio pod njemačkom okupacijom. Radovi koji su započeli u listopadu 2019. godine, prvi su veliki i konkretniji zahvati na Gradskoj vijećnici nakon njezine obnove poslije Domovinskog rata, u kojem je također oštećena.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.