Cilj povećanje protočnosti prometa

Radovi u Rokićima na samom kraju. Burić najavio nove prometne projekteFoto: Naslovna/Hrvatske ceste
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Završetak radova na čvoru Rokići obišao je danas gradonačelnik Željko Burić u pratnji predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića.

– Za vrijeme izgradnje čvora Rokići, moram naglasiti kako ni u jednom trenutku promet iz u grada i u grad nije bio ometan. Istaknuo bih i ono što nas čeka i dalje u dogovoru s Hrvatskim cestama, dakle nakon čvora Meterize i čvor Rokići ulazi u funkciju te Jadranska magistrala postaje strateška prometnica koja spaja jugoistočni i zapadni dio grada. Namjera je da ti čvorovi omoguće brzo spuštanje do centra grada bez opterećenja prometa. Pred otvaranjem smo i potpune nove prometnice, a tu na mislim na ulicu Matije Gupca koja seže do samog središta grada sa svom potrebnom infrastrukturom. Dalje nas očekuje po redoslijedu čvor Njivice 1 i Njivice 2 kojem je prethodilo niz odluka Gradskog vijeća, a u ovom trenutku je izdana lokacijska dozvola. Uvjetno rečeno za mali ali sjajan projekt ovih dana će biti potpisan ugovor sa izvođačem radova , a riječ je o biciklističkoj stazi uz Magistralu od Dalmarea do Brodaričkog mosta  i na taj način ćemo omogućiti djeci da biciklom mogu od Meteriza doći do Brodarice – istaknuo je Burić.

U fazi pripreme su i projekti izlaza kod crkve u Žaboriću kao i čvor Mandalina te je to sve uvertira za četiri trake obilaznice Šibenika. Škorić se također osvrnuo na radove te izrazio svoje zadovoljstvo učinjenim.

– Znamo i sami da je porast prometa uvjetovao i potrebu za svim tim projektima , a istaknuo bih završetak radova na Jadranskoj magistrali u Brodarici koji su koštali oko 16 milijuna kuna. Njivice 1 i 2 bit će značajan zahvat i tu je riječ investiciji blizu 100 milijuna kuna. Osmišljeno ulažemo u prometnice na području Šibenika te ćemo to nastaviti i dalje – rekao je Škorić.

Ostali su ipak još neke finese odnosno sitni detalji do kompletnog završetka, a na njih je ukazao voditelj projekta Nenad Goleš

– Radovi su u principu završeni još nam je preostalo postaviti zaštitne mreže na pokosima, sve ostalo je u funkciji zadnjih sedam do 10 dana. Smatram da će u jako kratko vrijeme pokazati da je projekt čvor Rokići uvelike doprinio protočnosti i sigurnosti prometa, a izgradnjom triju pješačkih pothodnika omogućen je preduvjet za privođenje svrsi cjelokupne površine na čvoru – zaključio je Goleš.


Pratite nas i na društvenim mrežama: