Radionica u sklopu projekta KREŠIMIR govorit će o financijskoj i nefinancijskoj pomoći Grada Šibenika

Održavanjem dvodnevne radionice na temu ‘Suradnja grada Šibenika s civilnim sektorom u kulturi’ 11. i 12. veljače s početkom u 10 sati u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić, nastavlja se provođenje aktivnosti u sklopu projekta KREativna Šibenska Mreža Integriranog kulturnog Razvoja.

Tema radionice je financijska i nefinancijska pomoć, odnosno podrška koju Grad Šibenik pruža civilnom sektoru u kulturi. Radionicu će održati predstavnici Grada Šibenika u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi Tvrđava kulture Šibenik.

Program započinje u ponedjeljak, predstavljanjem suradnje Grada Šibenika s udrugama u kulturi kroz koje će biti predstavljen Javni poziv za financiranje javnih potreba Grada Šibenika za tekuću godinu. U radioničkom dijelu sudionici će proći kroz načine umrežavanja i osmišljavanje novih projekata kao i pravilno popunjavanje obveznih obrazaca kojima se projekti prijavljuju na Javni poziv.

– U utorak, 12. veljače, program se nastavlja predstavljanjem mogućnosti nefinancijske pomoći i podrške udrugama u kulturi koje pruža Grad Šibenik, kao što su stručna pomoć na projektima financiranim iz EU i državnih fondova, korištenje javnih prostora i površina te suradnja i povezivanje s javnim ustanovama u kulturi. Također, bit će predstavljen novi Javni poziv ‘Idemo do grada’ s ciljem financiranja postsezonskih manifestacija u staroj gradskoj jezgri kao jedinstvenoj i zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini – izvijestili su iz Tvrđave.

Sudjelovanje je prvenstveno namijenjeno članovima postojećih organizacija civilnog društva koji žele ojačati kapacitete u vlastitim organizacijama. Dobrodošli su i svi zainteresirani za načine financiranja organizacija civilnog društva, a prijaviti se mogu prijaviti na vera@tvrdjava-kulture.hr.

Podsjetimo projekt ‘KREativna ŠIbenska Mreža Integriranog kulturnog Razvoja – KREŠIMIR’ započeo je 29. listopada prošle godine s glavnim ciljem jačanja suradnje, umrežavanja javnog i civilnog kulturnog sektora te razvoj ljudskih kapaciteta lokalnih dionika u kulturi za sudioničko upravljanje. U projektu sudjeluju JU Tvrđava kulture Šibenik, u partnerstvu s Gradom Šibenikom te udrugama Šibenska udruga mladih – ŠUM, Mladi u EU i Feniks. Predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci, a vrijedan je ukupno 737.252 kuna, od čega je iznos od 626.664 kuna sufinanciran sredstvima EU.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.