Radio GAV službeno počeo s radom: Šibenski gimnazijalci od danas će školske teme obrađivati i u eteru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Internetski Radio Gimnazije Antuna Vrančića danas je i službeno pušten u rad nakon što je šibensko-kninski župan Goran Pauk simbolično presjekao crvenu vrpcu. Smješten u prostoriji Gimnazije, program Radio GAV-a vodit će učenici prvih i drugih razreda uz podršku ravnatelja Josipa i Paića i profesorice hrvatskog jezika Danijele Grubišić.

–  Drago mi je podržati tu inicijativu osnivanja internetskog gimnazijskog radija i da ćete pokrenuti jednu platformu na kojoj će prije svega obrađivati teme koje su vama kao mladima zanimljive. Ne sumnjam da će biti dobre glazbe, ali da ćete kroz radio oblikovati i svoje stavove, a možda se neki prepoznaju u radijskom poslu pa se budu bavili i profesionalno time. Nadam se da je ovo početak jedne duge tradicije – kazao je na svečanom otvorenju šibensko-kninski župan Goran Pauk.

IMG-20190304-WA0057 (Custom)

Radio GAV je pionirski projekt, a nastao je zahvaljujući upornosti ravnatelja Paića koji je pribavio svu potrebnu opremu i dokumentaciju.

– To je jedna novost pogotovo kad gledamo kurikulum koji sve više potiče novu informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, pa je to jedan od načina uključivanja u kurikulum. Cilj nam je uključiti sve učenike i profesore u ‘Školu za život’, dok će učenici stjecati razne kompetencije, čitalačke, medijske, govorničke i tako dalje – izjavio je ravnatelj Paić.

Program će voditi i uređivati učenici, ali uz mentorstvo Danijele Grubišić kojoj je želja naučiti ih novinarske vještine i samostalni istraživački rad.

– Daljnji plan je uključiti čitavu školu na način da svaki predmet osmisli jednu emisiju koja bi u biti bila naš nastavni materijal. Ove godine, prije nego smo krenuli s radijem, baš na satu hrvatskog palo nam je na pamet napraviti edukativno-zabavnu emisiju vezanu za anglizme u govoru, jer učenici poznaju te anglizme, ali ne znaju hrvatske zamjene za te riječi. Tu smo emisiju snimili i poslali je na državnu smotru ‘Lidrano’, ali što je još važnije učenici su naučili raditi ankete, izrađivati kostur emisija i birati ono što je zanimljivo, ali i zabavno – naglasila je Grubišić.

Radio ima četiri učenici zadužene za tehnički i informatički dio.

– Zadužena sam informatički dio radija, a uz mene su tu i tri tehničarke. Svaki dan naučimo nešto novo i dobro se snalazimo – kazala je Laura Galić, glavna urednica radija.

IMG-20190304-WA0047 (Custom)

Radio nije radio bez spikera, a GAV ih ima čak petero.

– Sudjelujem u kazališnoj radionici gdje smo imali dosta govorničkih vježbi i to mi pomaže u odrađivanju posla. Nadam se da će moj glas biti ugodan slušateljima i trudit ću se biti što prirodniji kao bih bio što pristupačniji našoj mladeži – poručio je Luka Ćevid, jedan od spikera.

Uz Pauka, na svečanom otvorenju bila je i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu,
znanost, kulturu i šport Diana Ercegović te zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta. Izvođenjem hrvatske himne, kao i himne šibenske gimnazije, klapa Gimnazijalke uveličala je otvorenje.

IMG-20190304-WA0001 (Custom)IMG-20190304-WA0036 (Custom) IMG-20190304-WA0041 (Custom) IMG-20190304-WA0002 (Custom)


Pratite nas i na društvenim mrežama: