Prvi Hrvat koji je pješačio od Meksika do Kanade u Šibeniku predstavlja priručnik za hodače

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Promocija knjige ‘Upoznaj Hrvatsku osobno – Teslin priručnik za hodače’ autora Nikole Horvata, održat će se u četvrtak u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić s početkom u 18 sati.

Priručnik je namijenjen planinarima, vikend šetačima, ‘thru hikerima’ ili pak samo simpatizerima avanturizma koji još uvijek skupljaju hrabrost da se odvaže u planinarenju.

– Dakle, u ovaj sam priručnik ubacio sve znanje koje imam vezano uz hodanje, tako da knjiga neće biti rezervirana za CLDT hodače, štoviše. Tko se god odluči na El Camino, PCT, AT, Via Dinaricu, Te Araroa ili neku nedefiniranu pješačku rutu ovaj će mu priručnik biti od velike koristi da posloži informacije u svojoj glavi – poručio je autor na svojoj stranici Nikola Horvat–Tesla.

Što i kako je nastao Croatian Long distance Trail, navigacija, kako izabrati mjesto za kampiranje ili bivakiranje, ‘Ultralight’ filozofija, fizičke i psihičke pripreme za thru hike samo su neke od tema koje će autor otkriti gostima u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić.

 

Prvi Hrvat koji je pješačio od Meksika do Kanade gostovao u Šibeniku: ‘Bol je privremena, odustajanje vječno’

Nikola Horvat, prvi Hrvat koji je savladao pješačku rutu od Meksika do Kanade pod nazivom Pacific Crest Trail, u šibenskoj je knjižnici večeras predstavio svoju knjigu ‘Barinški epitaf’. Glasoviti Pacific Crest Trail planinarski je put dugačak 4.300 kilometara koji je zagrebački teolog prohodao za 162 dana.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.