Uljepšajmo im Božić zajedno

Prvašići iz ‘Jurja Dalmatinca’ organizirali humanitarnu akciju za dječji dom, ali im treba vaša pomoć

Jedan razredni odjel Osnovne škole Juraj Dalmatinca odlučio je pokrenuti božićnu akciju za dječji dom ‘Maestral’. U 1.b razredu ima 13 učenika, no cilj je poslati pakete za Božić za čak 124 djece i ova humana ekipa treba vašu pomoć.

– Sve je počelo kada smo na Dane kruha mijesili tijesto i djeca su razgovarala kako su zapravo blagoslovljena jer je mnogo djece koja nemaju ništa. Jedna učenica je kazala kako će, kad odraste, napuniti kamion igračkama i odvesti ih u Afriku. Ipak, mi smo odlučili pomoći nekom tko nam je bliže – počinje učiteljica Ivana Vlaić.

Vrijedna ekipa je na produženom boravku počela izrađivati personalizirane čestitke.

– Ravnatelj nam je omogućio da u jednoj učionici skupljamo pakete, a svi su iz škole super prihvatili akciju.  Ljudi su se već počeli odazivati i slati pakete, a preporuka je da u paket stavite higijenske potrepštine, školski pribor, ali dapače, možete poslati i osobnije stvari. Stavite se u perspektivu djeteta od 1 mjeseca do 18 godina,  koja nemaju mnogo i razmislite što bi vi voljeli dobiti. Zasad smo skupili dosta paketa za bebe i malu djecu, ali fali nam poklona za tinejdžere. Svaka pomoć će nam dobro doći, a ako prijeđemo broj od 124 paketa, ne brinite, proslijedit ćemo ih dalje onima kojima su potrebni – kaže nam učiteljica.

Ako i vi želite sudjelovati u akciji javite se na humanitarci.jurjadalmatinca@gmail.com.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.