Ne žele se cijepiti, ali ni testirati

Prosvjednici lancem i katancem zaključali šibensku gradsku upravu: ‘Tako je nama svaki dan’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Performans u kojem su na 20-tak minuta, lancem i katancem, zaključali zgradu gradske uprave u Šibeniku, izvelo je prijepodne 30-ak prosvjednika protiv covid potvrda i epidemioloških mjera Stožera civilne zaštite RH.

Prosvjednici tvrde kako su htjeli pokazati gradskoj vlasti kako se osjećaju građani kojima je ‘onemogućen ulazak u mnoge institucije, a nekima i dolazak na posao’.

– Rekli smo, sve radimo u miru, ništa nećemo rušiti, nećemo prolivati krv, nećemo se tuči. Mi smo dosad molili i nisu nas čuli. Ovo je bilo samo jedno blago upozorenje. Ostavili smo namjerno ostale izlaze/ulaze otvorene u slučaju hitne potrebe jer nisu ti ljudi krivi. Sad će narod osloboditi njih, a poruka je poslana jer su dogradonačelnik i neki osjetili samo sekundu kako nama izgleda svaki dan dolaziti iza zatvorenih naših vrata u razne institucije, počev od bolnice, pošte, banke, škola – poručio je Božidar Gracin, jedan od organizatora performansa prosvjednika, pozvavši narod (Davora Živkovića) da otključa katanac i skine lance.

Prosvjednici su se mirno razišli prije dolaska policije kojoj preostaje pregledati snimku i utvrditi odgovornost pojedinaca za njihova postupanja.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.