Batižele kao Katedrala

Ponuđači za Batižele i dalje pod velom tajne, ali se barem predstavila nova direktorica. Javni natječaj do kraja godine

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na neobvezujući javni poziv za iskaz interesa investitora za realizaciju razvojnog i investicijskog projekta Batižele pristigle su tri ponude, ali i nakon današnje konferencije za medija ostale su skrivene velom tajne.

– Kad smo na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća donijeli obvezujuću odluku o neobvezujućem pozivu i gradonačelnik i ja bili smo uplašeni hoće li se tko javiti te nam je iznimno drago da se to i dogodilo. Poziv je bio otvoren tri mjeseca, a prije neki dan nova direktorica je otvorila ponude te je utvrđeno da su se javila tri ozbiljna ponuđača.  O ostalim prijavama podatke i ne znamo jer su tajni. Očekujem da će se javni natječaj raspisati u jako kratkom roku i to već do kraja godine, ali i ako bude koji tjedan kasnije nije strašno jer sve ide dinamikom koju smo predvidjeli – kazao je saborski zastupnik Hrvoje Zekanović

Područje Batižela je predviđen da bude mješovita zona, što podrazumijeva stanogradnju, sadržaji za rekreaciju te turistički sadržaji. Dakle najprije slijedi javni natječaj, zatim evaluacija potencijalnog investitora, potom pregovori s tom tvrtkom tako da bi na ljeto mogli znati po kojim kriterijima i tko će investirati u Batižele, a kroz dvije godine bi trebali imati bagere u toj zoni.

– Za mene je ovo jedan emotivan trenutak jer je riječ o području TEF-a i govorimo o nečemu što je ova Gradska uprava počela i radila od 2013. godine skoro svaki dan. Težak je to i mukotrpan posao, a to pokazuje i činjenično stanje koje smo zatekli tamo nakon 22 godine iz kojeg gotovo nije bilo izlaza. Zahvaljujući dvjema odlukama Vlade Republike Hrvatske te angažmanu Hrvoja Zekanovića došli smo do trenutka kada ima tri ponude ozbiljnih međunarodnih tvrtki – naglasio je gradonačelnik Burić.

Javnosti se predstavila direktorica društva Batižele Nina Kursar, diplomirana ekonomistica i pravnica iz Šibenika.

– Imam 24 godine radnog staža, od čega osam u Ministarstvu financija i Poreznoj upravi. Potom sam radila kao glavni revizor u Jadranskoj banci, a zadnjih nekoliko godina u Općini Rogoznica kao voditeljica proračuna, dok sam zadnju godina bila pročelnica tamošnjeg Jedinstvenog upravnog odjela – kazala je Kursar.

Dodala je da je zahvalna što sudjeluje u velikom projektu kao što je projekt Batižele.

– Da je riječ o velikom projektu pokazale su pristigle ponude koja ćemo koristiti u daljnjoj proceduri u izradi planske dokumentacije. Ovaj projekt za mene je čast i obveza da svojim radom, zajedno s ostalim dionicima, proceduru dovedemo do kraja.

Zadnju riječ imao je Hrvoje Zekanović.

– Ovo je trenutno najveći developerski projekt u Hrvatskoj, a možda i najveći ikad. Kada sam napravio usporedbu s katedralom, to je zato što je ovaj projekt u rangu onog značenja kojeg je šibenska katedrala imala u ono vrijeme, s tim da nije značajan samo za Šibenik, nego i šire- zaključio je.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.