Počinju radovi oko Poljane: Za sav promet bit će zatvorena ulica Vladimira Nazora

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Od utorka će za sav promet u oba smjera biti zatvorena ulica Vladimira Nazora u Šibeniku zbog početka radova na vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži uz Poljanu. Već danas će gradilište biti pripremljeno za početak radova koje će obavljati tvrtka Gradex and CO iz Zaboka. Riječ je o radovima koji su priprema za nesmetan početak gradnje podzemne garaže i uređenja Poljane.

-To znači da će na dionicu radova koja počinje od bivšeg kina Tesla do bočnog ulaza u perivoj Roberta Visianija u ponedjeljak stići strojevi, znakovi i ostalo potrebno kako bi radovi mogli početi. Očekujem da će radovi sve skupa trajati deset dana. Nakon toga će promet prema rivi i od rive prema centru biti normaliziran, kazao je Miho Mioč, direktor šibenskog poduzeća Vodovod i odvodnja.

Radovi vrijedni 1,86 milijuna kuna, bez PDV-a, potom će biti nastavljeni od zgrade Erste banke u blizini Poljane, prema Šupokovoj kući do trgovine Tommy na Mimincu. Prema ugovoru, radovi na izmještanju vodovodnih cijevi će trajati ukupno tri mjeseca.

-Ovi su radovi zapravo dio mega projekta aglomeracije Šibenik, ali zbog uređenja Poljane najprije ćemo napraviti taj dio tako da, kad počne uređenje, u ‘tijelu’ Poljane više neće biti nikakvih cijevi, napominje Mioč.

Zahvatom, kojim je predviđeno isključivanje vodovodne cijevi koja presijeca Poljanu i postavljanje nove oko trga, rekonstruirat će se i mreža odvodnje kako u budućnosti ne bi više bilo problema plavljenja prometnice ispred Poljane za vrijeme jačih kiša.


Pratite nas i na društvenim mrežama: