Počinje gradnja POS stanova na Šubićevcu: Građani se od danas mogu prijaviti za kupnju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Program realizacije društveno poticane stanogradnje (POS) u gradu Šibeniku predstavit će danas na konferenciji za medije šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Grad će danas raspisati i novi javni poziv za prijavu kandidata za kupnju POS-ovih stanova na Šubićevcu, a sutra počinju radovi na projektu koji uključuje gradnju ceste.

Izvođač projekta POS-a na Šubićevcu su Zagreb Montaža i građevinska tvrtka Kamgrad.

Podsjetimo, početkom prosinca dvije su tvrtke s Agencijom za promet nekretninama (APN) potpisale predugovor o gradnji POS-ovih stanova na Šubićevcu uz već postojeće zgrade koje je Zagreb Montaža izgradila prije nekoliko godina.

– Izgradit ćemo dvije zgrade sa 148 stanova, a svaka će imati šest katova. Stanovi će biti veličine od 40 do 80 kvadrata, a dio će biti prilagođen i za potrebe invalida koji žele kupiti stan. Svaki stan imat će jedno parkirno mjesto. U ovom trenutku Arhitektura Duplančić radi projekt nakon čega ćemo moći zatražiti i građevinsku dozvolu. Očekujemo da bismo najkasnije u travnju sljedeće godine mogli početi gradnju, a stanovi će biti useljivi za najkasnije godinu dana, kazao je tada za Šibenski portal Alen Čović, predsjednik Uprave Zagreb Montaže.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.