FOTO/VIDEO 'Zagrlimo starije pjesmom'

Pivači sv. Jakova zapjevali korisnicima Cvjetnog doma kako bi im olakšali izoliranost zbog koronavirusa

Pivači sv. Jakova pjevali su jutros za korisnike Cvjetnog doma, te se tako odazvali na poziv pape Franje koji je pozvao na dosjetljivost u ljubavi prema starijim osobama kako bi im se olakšala usamljenost i izoliranost uzrokovana pandemijom koronavirusa.

Pivači sv. Jakova oduševili su korisnike doma koji su se okupili u parku pred samim domom ili su se oslonjeni na prozore svojih soba prepustili klapskim melodijama, a najviše im se svidjela izvedba Thompsonove pjesme ‘Moj dida i ja’.

Na početku programa okupljene je pozdravio don Roko Glasnović, povjerenik Šibenske biskupije za brak i obitelj te podsjetio na poziv pape Franje koji je predložio da se djedovima i bakama daruje zagrljaj telefonskim pozivom, videopozivom, porukom, a najbolje osobnim posjetom.

Na njegov poziv nadovezala se i kampanja ‘Svi stariji su vaši djedovi i bake’ vatikanskog Dikasterija za laike, obitelj i život koja je ovakve susrete preporučila svim biskupijama.

Zato je Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj uputilo javni poziv klapama u Hrvatskoj da se uključe u inicijativu ‘Zagrlimo starije pjesmom’, odnosno da starije ljude ‘zagrle’ svojim klapskim pjevanjem. Susret klape Pivači sv. Jakova s korisnicima Cvjetnog doma obogaćen je i kratkom molitvom jedne desetice krunice uz razmatranje o uznesenju Blažene Djevice Marije na nebo čiju svetkovinu sutra slavimo koju je predvodio mjesni župnik, fra Ivan Penava.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.