Ovo je sedmorka koja će iduće četiri godine sjediti u Kulturnom vijeću Grada Šibenika

Rješenje o imenovanju članova Kulturnog vijeća Grada Šibenika donio je danas gradonačelnik Željko Burić, a među novom sedmorkom koja će iduće četiri godine sjediti u Kulturnom vijeću je Hrvoje Jelković za područje kulturno-umjetničkog amaterizma, Morana Periša,  za područje inovativne i umjetničke kulturne prakse, Angela Bujas za područje zaštite i očuvanje pokretnih i nepokretnih kulturnih dobara, Tea Slavica za područje kazališne, glazbene i glazbeno-scenske umjetnosti, Dino Karađole za područje inovativne i umjetničke kulturne prakse, Miljenka Bujas za područje kulturno-umjetničkog amaterizma i Lana Marinović Čala  za područje vizualne umjetnosti.

– Riječ je o mahom mladim  ljudima koji su na šibenskoj kulturnoj sceni prisutni i aktivni već  niz godina i čiji rezultati dosadašnjeg rada  idu u prilog njihovom angažmanu u Kulturnom vijeću i razvoju kulture u gradu.  Aktivnošću u  svojim područjima djelovanja doprinijeli su razvoju kulture i kulturne raznolikosti  Šibenika te će svatko, iz svoje perspektive i na temelju svojih znanja i iskustava, moći doprinijeti i uspješnom radu ovog tijela. Vijeće će uvijek biti otvoreno i za sve  kvalitetne ‘vanjske’ ideje u  interesu Šibenika, grada koji je svoju prepoznatljivost na nacionalnoj i međunarodnoj razini gradio, između ostalog, i kulturnim ostvarenjima –  rekao je Burić.

Na javni poziv za predlaganje kandidata za izbor članova Kulturnog vijeća Grada Šibenika pristiglo je 19 prijedloga od strane institucija i udruga iz područja kulture i umjetnosti.

– Prilikom odabira članova vodilo se računa  o  zastupljenosti kandidata koji se bave određenim područjem kulture i  umjetnosti, a nisu djelatnici kulturnih ustanova, da bi što više stručnih  osoba dobilo mogućnost sudjelovanja u kreiranju  kulturnih prilika grada – objašnjavaju iz gradske uprave.

Članovi kulturnog vijeća Grada Šibenika odabrani su na mandat od 4 godine, a predsjednik se bira među članovima Vijeća na konstituirajućoj sjednici.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.