Otvoren ured koji bi trebao olakšati prijevoz robe u staroj jezgri

Pratite nas i na društvenim mrežama:

S ciljem što jednostavnije i neposrednije komunikacije s građanima, obrtnicima i poduzetnicima u staroj gradskoj jezgri, danas je otvoren Ured odjela cestovnog prijevoza robe u staroj gradskoj jezgri.

gradski-parking1

gradski-parking77

Goran Bulat, direktor Gradskog parkinga, kazao je kako se uvijek sluša glas javnosti, te je nalasio koliko je suradnja između ustanova i građana bitna.

– Od derutnog prostora vlastitim smo rukama napravili sve preinake. Željeli smo podići uslugu na neku bolju razinu, odnosno omogućiti bolje informacije građanima. Ukoliko ih nešto zanima, mogu doći u naš prostor i saznati sve informacije. Jučer je održan sastanak s udrugom obrtnika iz stare gradske jezgre, te predstavnicima četvrti jezgre, a to dovoljno govori o društvenoj odgovornosti Gradskog parkinga i uvažavanju svih kritika i prijedloga naših građana, kazao je.

gradski-parking-5

Prema riječima gradonačelnika Željka Burića, Šibenik je na pragu jedinstvenog projekta u Hrvatskoj u kojem se, zajedno sa konzervatorima i Ministrastvom kulture, traži odgovor na pitanje koje se često postavlja- kako krenuti u obnavljanje starih zgrada i palača u staroj jezgri, bez obzira na strukturu vlasništva.

– Ovo je jedan mali segment koji pokušava olakšati život u staroj jezgri. Oživljavanje jezgre zahtjeva niz mjera koje nisu jednostavne. Trebamo spojiti turiste koji dolaze privremeno i ljude koje svakodnevno žive u staroj  gradskoj jezgri, te složiti te odnose koji ne smiju biti suprostavljeni. Sve ono što bi našim sugrađanima u staroj jezgri olakšalo život, mi smo voljni to učinit, rekao je Burić.

gradski-parking3

 

 

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: