Osnovci će u petak na Poljani pokazati vještine u vožnji bicikla

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Biciklističko natjecanje za djecu od četvrtih do osmih razreda održat će se ovog petka s početkom u 9 sati na Poljani gdje će biti postavljen poligon.

Natjecanje se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave šibensko-kninske u sklopu ‘Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa 2011-2020’.

Prijavljeno je ukupno 120 djece kojima će, osim poligona, biti osigurani i bicikli i potrebna oprema.

– Cilj ove preventivne akcije je educirati djecu kako sigurno sudjelovati u prometu pri vožnji  biciklom,  a svi oni koji u natjecanju u spretnosti vožnje bicikla, polože test na poligonu i pokažu zavidnu spretnost očekuju vrijedne nagrade, i to nove bicikle, kacige, svjetla za bicikle i drugo – priopćeno je iz PU šibensko-kninske.

Na važnost kontinuirane edukacije djece o prometu upućuje neumoljiva statisika. Naime, u proteklih devet mjeseci ove godine na našem je području u prometu ozlijeđeno ukupno 24 djece do 14 godina, od kojih je jedno dijete smrtno stradalo, njih šest je teže, a 17 lakše ozlijeđeno.

Od ukupnog broja ozlijeđene djece, njih pet ozlijeđeno je kao vozači bicikla, osam kao pješaci, dok je 11 djece ozlijeđeno kao putnici u vozilu, od kojih je jedno smrtno stradalo, dvoje teže i osam lakše ozlijeđeno.


Pratite nas i na društvenim mrežama: