Stigla suglasnost Ministarstva sporta

Okončana prodaja HNK Šibenika tvrtki Football Smart International

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove Ministarstva turizma i sporta izdalo je suglasnost za stjecanje značajnog sudjelovanja u temeljnom kapitalu Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik kupcu kluba, tvrtki Football Smart International iz Zagreba.

Podsjetimo, Grad Šibenik je tijekom 2020. godine raspisao Javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik u vlasništvu Grada, a po okončanju kojeg je utvrđeno kako je najpovoljnija pristigla ponuda ona tvrtke Football Smart International, koju je potom usvojilo Gradsko vijeće Šibenika na svojoj sjednici u rujnu 2020. godine.

Tvrtka Football Smart International, sukladno uvjetima javnog natječaja, uplatila je iznos od tri milijuna kuna kao sredstvo osiguranja te 651 tisuću kuna kao preostali iznos kupoprodajne cijene za 297.056 dionica HNK Šibenik. Iznos od 100 tisuća kuna uplaćen je ranije kao preduvjet za sudjelovanje u natječajnom postupku.

Ugovorom o prodaji i prijenosu dionica je definirano da je kupac upoznat sa stanjem športskih objekata na kojima je šibenskom prvoligašu dano pravo korištenja te isto stanje prihvaća, a ujedno da Grad Šibenik nije dužan ulagati, kako u tekuće tako ni investicijsko održavanja športskih objekata na kojima HNK Šibenik ima pravo korištenja. Također kupac se ugovorom obvezao omogućiti da HNK Šibenik, u svakom trenutku po posebnom pozivu, stavi Gradu Šibeniku, gradskoj tvrtki ili ustanovi na raspolaganje športske objekte za njihove potrebe.


Pratite nas i na društvenim mrežama: