‘Ode nam je bolje nego u Americi’: Učenici Medicinske škole razveselili korisnike Cvjetnog doma

Korisnike Cvjetnog doma za starije i nemoćne u Šibeniku, posjetili su danas učenici Medicinske škole i pripremili im prigodan božićni program. Uz pjesme i kolače razveselili su ih u blagdansko vrijeme, a ravnatelj Doma Tomislav Ninić zahvalio je srednjim školama i šibensko-kninskoj Županiji na uspješnoj suradnji.

Ninić je tom prigodom uručio zahvalnice ravnateljima Medicinske škole, Gimnazije Antuna Vrančića, Srednje strukovne i Ekonomske škole, kao i županu Goranu Pauku.

cvjetni-dom-bozic-221216-13 cvjetni-dom-bozic-221216-11

– Uz gimnazijalce koji četvrtkom s našim korisnicima igraju briškulu, trešetu i šah, već dugi niz godina surađujemo s Medicinskom školom koja ovdje odrađuje praksu i uveseljava nam božićno i uskršnje vrijeme, učenici Srednje strukovne škole izradili su nam ormare i police u knjižnici, dok su ekonomisti pomogli u sortiranju knjiga, kazao je Ninić.

Korisnici Doma nisu nimalo skrivali oduševljenje pjesmama koje su otpjevali mladi medicinari.

cvjetni-dom-bozic-221216-8 cvjetni-dom-bozic-221216-3

– Ovo mi je treća godina da san u domu i dane provodin odlično. Nađen se s ljudima, zapivan, igran na karte, teke se našalin, a dikod znan biti i dosadan jerbo stare babe ne vole stare pisme. Kad nam mladost dođe to je divota, prava su ova dica i opet kažen, ode nam je bolje nego u Americi. Bia san partizan od ’43. i komandant broda za vrime bivše Jugoslavije, a ovo su neka druga vrimena,  pod dojmom je 89-godišnji Marinko Rak.

cvjetni-dom-bozic-221216-2

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.