'Jer svirati se mora 2'

Objavljeni rezultati natječaja: U Šibenik dolaze Grašo, Bare, Josipa Lisac, Parni valjak…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Stručna komisija Hrvatske glazbene unije je završila ocjenjivanje preko 300 pristiglih prijava za akciju ‘Jer svirati se mora 2’ kroz koju će se distribuirati sedam milijuna kuna pomoći za organizaciju koncertnih aktivnosti s ciljem ublažavanja posljedica protupandemijskih mjera. Između prijavljenih projekata koji su zadovoljili zadane kriterije, odabrano je njih 237, unutar kojih će se izvesti preko 400 koncerata do kraja lipnja ove godine. Među prijavljenim projektima su i oni u Šibeniku.

Na Tvrđavi sv. Mihovila nastupit će tako Urban&4, Pavel, Psihomodo pop, Petar Grašo, Marko Škugor, Josipa Lisac, Parni valjak, Bare i Majke, dok će Nina Kraljić nastupiti na Tvrđavi Barone.

U Kući umjetnosti Arsen nastupit će Stjepan Lach, Elvis Stanić, Elis Lovrić i
Nera Stipičević, a dio glazbenika u sklopu spomenute akcije nastupit će i u Barcodeu i Azimutu.

U odabiru projekata je posebna pažnja posvećena omogućavanju realizacije raznolikih sadržaja. Osim toga, posebno su se cijenili napori u organizaciji koncerata u manjim sredinama koje su ionako deficitarne u pogledu kulturnih sadržaja. Tako su sredstva dodijeljena i projektima u potresom pogođenim Petrinji i Sisku, kao i koncertima u Vukovaru, Vinkovcima, Iloku, Valpovu, Virovitici, Đakovu, Gospiću, Otočcu, Metkoviću, Kninu, Ravnoj gori, Starom Petrovom Selu, zatim na otocima Cres, Murteru, na nekoliko lokacija na otoku Krku ili npr. u Parku skulptura u Marušićima pokraj Labina.

Akcijom će se stilski također pokriti raznovrsni sadržaji, od podržavanja baštine, preko koncerata klapa, tamburaša ili veterana hrvatske zabavne glazbe kao i jazza, rocka i popa, pa sve do modernih, avangardnih i underground izvođača rocka ili elektronske glazbe. Podršku su dobili kako klupski nastupi, tako i koncerti ili turneje u kazalištima, koncertnim dvoranama, na otvorenim prostorima ili sportskim objektima.

Za većinu koncerata točni termini nisu definirani, a kompletan popis izvođača i vremenske okvire nastupa pogledajte ovdje.


Pratite nas i na društvenim mrežama: