Novi broj gimnazijske ‘Pegle’ bit će predstavljen virtualnoFoto: arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Promocija novog i 18. po redu broja gimnazijskog lista ‘Pegla’ ipak će se održati, ali zbog situacije u kojoj se nalazimo ovog puta, u virtualnom izdanju. Naime, Pegla ide uživo preko Instagrama Gimnazije u petak, 24. travnja, u 19 sati.

U prijenosu uživo, novi broj ‘Pegle’ predstavit će učenice, i to glavna urednica Franka Ivić i njezina zamjenica Laura Galić. Glavna tema ovog broja aktualna je ekologija te obuhvaća globalni školski štrajk u Šibeniku kojeg su pokrenuli gimnazijalci i druge ekološki svjesne školske aktivnosti, ali i intervjue s istaknutim eko aktivistima i stručnjacima.

Uz to ovaj broj stavlja naglasak na gimnazijske kulturnjake, mlade glazbenike i glumce, kao što su pianist Tedi Trkulja ili violončelistica Nina Lucia Perina, a posebna rubrika posvećena je i aktivnostima gimnazijalaca na društvenim mrežama.

– Kao i prošle godine, i ovaj put Pegla je u potpunosti proizvod naših učenika! Uz pomoć mentora, učenici su ne samo odabrali teme, napisali članke i odradili intervjue te priložili svoje fotografije i u potpunosti ilustrirali ovogodišnju Peglu, već su je i sami grafički uredili – poručuju iz škole.


Pratite nas i na društvenim mrežama: