Nema ni kupaca

Na šibenskoj ribarnici izostala uobičajena ponuda, ali zato možete naći murinu za brudet

Badnje jutro neki su građani iskoristili da obave posljednje pripreme za blagdanski stol. Ponuda ribe na peškariji je pomalo neuobičajena, jer u ponudi nema liganja, hobotnice ni sipe. Trgovci pomalo sarkastično dobacuju kako je ‘velika gužva’, a priznali su nam kako Šibenčani ovih dana slabije kupuju nego prijašnjih godina.

Mol je, ovisno o veličini, između 50 i 70 kuna, palamida je komad 30 kuna, oradu iz uzgoja prodaju po 70, a one divlje ‘cijene’ po 130 kuna. Kozice su 50 kuna,

– Sve slabo, kupujem ribu jer je takav običaj na Badnjak. Još ću malo povrća i to je to. Skromno, kako i ova čudna godina nalaže – kazao nam je umirovljenik Marko.

Nekoliko ribara svoju ribu nude online i nose je na kućni prag, pa je možda i to razlog slabijoj ponudi i potražnji na pijaci.

Primjerice, kod njih su se mogle nabaviti škampe čija je cijena bila od 60 do čak 180 kuna, trilje od 20 do 40 kuna, škrpine između 100 i 180 kuna. Nudili su i grdobinu čiji kilogram su cijenili po 100 kuna, te očišćenog morskog psa za 80 kuna.

Ovih dana na šibenskoj ribarnici pa tako i danas, nudi se murina koja se može koristiti za pohanje, ali i za brudet, jer je ukusom najsličnija ugoru. Najbolji dio murine za pripremu ovog jela je tijelo od glave do analnog otvora. Repni dio murine i glava biti će izvrsni za kuhanje brudeta.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.