U društvu Spartak pružaju pomoć za minimalno njih 13

Na području Šibensko-kninske županije živi tri posto od ukupnog broja braniteljaFoto: ilustracija

U sportskom društvu Spartak u sklopu projekta ‘Program pomoći braniteljima i članovima
njihovih obitelji’ pružaju za minimalno 13 hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji pomoć od strane psihologa u svrhu rješavanja osobnih problema i kriza, a cilj im je unaprjeđenje vlastitih sposobnosti nošenja s problemima i njihovog rješavanja, te poboljšanje kvalitete života općenito.

– Aktivnosti su organizirane u adekvatnim prostorijama nužne za provedbu programa psihosocijalne grupne i individualne potpore. Osim standarnog razgovora, psiholog koristi i modernu tehnologiju kao što je individualno savjetovanje pomoću Zoom platforme – online radionice i pružanje usluge telefonskim pozivom u skladu sa mjerama za zaštitu protiv koronavirusa. U cilju što boljeg ostvarenog rezultata na projektu želimo s njim nastaviti i nakon završetka projekta, te se nadamo da će uspostavljeni novi kapaciteti u udruzi stvoriti temelje za unaprjeđenje i proširenje ostvarenih rezultata, što će doprinijeti široj zajednici na području provedbe projekta – kažu.

Na području Šibensko-kninske županije živi tri posto od ukupnog broja branitelja, a njihov udio u stanovništvu županije čini 11,4 posto ukupnog stanovništva ŠKŽ. Potreba za širenjem i razvojem izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata proizlazi iz službenih evidencija Ministarstva hrvatskih branitelja prema kojima je 25 posto stanovništva Republike Hrvatske bilo izloženo izravnom ratnom stresu. Prema podacima studije ‘Demografska i socioekonomska obilježja hrvatskih branitelja’, koju je provelo Ministarstvo u suradnji s Državnim zavodom za statistiku, 23 posto hrvatskih branitelja izjavilo je kako se suočavaju s poteškoćama u obavljanju svakodnevnih aktivnosti zbog dugotrajne bolesti, invalidnosti ili starosti.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.