Međunarodni dan muzeja

Muzej grada Šibenika svoje posjetitelje časti besplatnim ulazom i nudi pregršt zanimljivosti

FOTO: Arhiva ŠIBaj TV-a
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Muzej grada Šibenika povodom Međunarodnog dana muzeja koji se obilježava 18. svibnja svojim posjetiteljima nudi pregršt zanimljivosti od 17. do 19 svibnja. U ponedjeljak, 17. svibnja ispred Dvorane za povremene izložbe bit će održana radionica ‘Izvanredni Visiani’ od 17 do 20 sati. Radionica je namijenjena za djecu predškolskog uzrasta i učenike razredne nastave. Djeca će kroz radionicu upoznati svog sugrađanina botaničara Roberta Visianija, u čijem perivoju rado borave, kao i brojne biljne vrste.

U utorak, 18. svibnja je besplatan ulaz u stalni postav od 9 do 15 sati i od 17 do 22 sata. U dvorani za povremene izložbe bit će podstavljena izložba ‘Arma-izbor oružja iz fundusa Muzeja grada Šibenika’ od 10 do 15 i od 17 do 22 sata. Navečer, u 20 sati ispred ulaza Muzeja bit će održan koncert Duo Eolian u sklopu Svibanjskih glazbenih večeri. Duo Eolian čine Lucija Stilinović na flauti i Veronika Čiković na harfi, a izvesti će djela Ruttera, Saint-Saënsa, Dabussyja i Čajkovskog, kao i djelo Davida Batinića, studenta kompozicije iz Šibenika, skladano posebno za ovaj duo. U slučaju kiše, koncert će biti održan u Muzeju.

U srijeda, 19. svibnja, ispred ulaza Muzeja bit će održana projekcija arhivskih dokumentarnih filmova o Šibeniku i okolici u suradnji s Kino klubom s početkom u 20 sati.


Pratite nas i na društvenim mrežama: