Morana Periša izabrana za predsjednicu Kulturnog vijeća

Morana Periša izabrana je danas za predsjednicu Kulturnog vijeća Grada Šibenika na konstituirajućoj sjednici koja se održala u gradskoj upravi.

Periša je, podsjetimo, izabrana u Kulturno vijeće za područje inovativne i umjetničke kulturne prakse uz još šestero Šibenčana odabranih na mandat od četiri godine.

– S obzirom na kompetencije, ambicije i iskustvo izabranih članova Kulturnog vijeća, nimalo ne dvojim da ćemo kvalitetnim i upornim radom poboljšati sliku šibenskog kulturnog života, bilo da se radi o afirmaciji kulturnih djelatnika, poticanju i valorizaciji produkcija  kulturnih sadržaja ili o očuvanju i valorizaciji materijalne i nematerijalne kulturne baštine. Prvi korak kulturnog vijeća bit ce donošenje smjernica za izradu kulturne strategije grada Šibenika o čemu smo započeli razgovor već danas i o čemu ćemo aktivno  promišljati na sljedećim sjednicama – poručila je nova predsjednica Kulturnog vijeća Grada Šibenika.

Zaposlenica Javne ustanove Tvrđava kulture u Odjelu za programe i produkciju, Periša od 2014. godine sudjeluje u svim važnijim projektima grada Šibenika koji su apostrofirali razvoj inovativnih kulturnih praksi. Sudjelovala je  u organizaciji projekta Advent u Šibeniku – Adventura, posljednje tri godine zadužena je za osmišljavanje i provođenje programske politike tvrđave sv. Mihovila, a poslije i tvrđave Barone. Osim programskih sadržaja usmjerena je na usavršavanje i djelovanje na području razvoja publike, strateškog planiranja i samoodrživog upravljanja kulturno-povijesnom baštinom.

Ovo je sedmorka koja će iduće četiri godine sjediti u Kulturnom vijeću Grada Šibenika

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.