Kvizlinzi postaju kvizaška dinastija. Već su četvrti put osvojili Pub kviz ligu u Azimutu

Ekipa Kvizlinga, u sastavu Darko Bačić, Ana Validžić, Mario Krnić i Mario Marinov, osvojila je sinoć po četvrti put Pub kviz ligu koja se proteklih pola godine odigravala u Azimutu. Sveznajući Kvizlinzi ostavili su iza sebe Egostripere, koji su im bili dostojan protivnik, pa je Lulasov pehar opet pripao najboljim kvizašima u Šibeniku.

Zasigurno se može reći da su Kvizlinzi već kvizaška dinastija, poznata i izvan granica Šibenika, a njihovu dominaciju dalo bi se usporediti s onom Dubsa u NBA-u, odnosno Golden State Warriorsa. Ana je definitivno MVP finala, odnosno Kevin Durant, Darko je playmaker, Steph Curry, a Mario Krnić neumoljivi bek-šuter Klay Thompson. Naravno, ove godine im je kohezivni faktor bio najbolji defenzivac Mario Marinov kojeg bi se moglo usporediti s Draymondom Greenom.

S druge strane, u Egostriperima je poznati šibenski kvizaš Drago Kudra, kojeg možemo usporediti s LeBronom Jamesom, oko sebe okupio respektabilan tim u vidu Branka Polegubića i Mate Lokasa, koji su bili Kevin Love i Kyle Korver, ali, baš kao i Cleveland Cavaliersi, nešto im nedostaje za pobjedu protiv ‘širih’ Kvizlinga.

No, dosta s NBA analogijom…

Bačić kao kapetan Kvizlinga izjavio je, standardno, da su sretni zbog pobjede i ponosni na svoju igru jer im je to četvrta titula prvaka zaredom, a s pravom misle da su digli ljestvicu jako visoko.

– Sinoćnje finale bilo je napeto, igrali smo protiv odlične ekipe Egostriperi, ali je na kraju večeri Lulasov pehar ponovo došao u naše ruke. Čestitamo im na odličnoj igri, a ako nas je tko mogao skinuti s trona, to su oni. Drago mi je što je naša kviz liga postala tradicija i evo već četrtu godinu zaredom se održava. Čestitat ću i svim ekipama koje redovno dolaze na naše kvizove u Azimuta na entuzijazmu i ne mogu ne primjetiti da malo pomalo postajemo jedna velika kvizaška obitelj – kazao je Bačić.

Samozatajni Krnić, šibenski rekorder u osvojenom iznosu na Potjeri, dodao je da obožava igrati satima i odgovarati na najkompleksnija pitanja.

– Oduvijek su me, još kao malog dječaka, fascinirale knjige, a najdraža mi je Encyclopedia Britannica u kojoj sam nailazio na beskrajne nijanse fascinantnih podataka. Zahvaljujući svom poslu, pratim sve od praskozorja i jako dobrom pamtim – istaknuo je Krnić, možda trenutačno i najbolji šibenski kvizaš.

Nakon hrpe održanih pub kvizova, skupilo se masu beskorisnog znanja što se odražava i na odlične plasmane naših ekipa u Hrvatskoj kviz ligi koju organizira Lovac iz kviza Potjera, Dean Kotiga, dodao je Darko.

– Zahvaljujemo Zoranu Eraku na energiji koju ulaže u organizaciju i Hrvoju iz Azimuta što nas primi skoro svaki utorak već četvrtu godinu zaredom i na nagradama Superuha festivala, Tvrđave Kulture i Babić Matošinu – poručio je Darko.

Naposljetku, u dvoboju za treće mjesto nagradu je uzela ekipa Shupe koja je pobijedila dobri Sinn Fein.

U svakom slučaju, kvizaši nastavljaju svoje putovanje bespućima hrvatske zbiljnosti, a sljedeći testovi su već ovo ljeto, i to na travi Azimuta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.