Koncert za Tonija i Joška: ‘Njihovim odlaskom klapsko pjevanje u Šibeniku je zastalo’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenska publika četrnaestu je godinu zaredom napunila Kazalište na koncertu ‘A i vi ste s nama iako vas nima’ posvećenom šibenskim klapskim tenorima Jošku Arasu i Toniju Grguričinu.

– Nakon njih klapsko je pjevanje u Šibeniku zastalo, ali nije prestalo. Svakoga dana oni žive u našim srcima i pričama, sjetimo ih se kad pričamo o klapama, a to je u Šibeniku svakodnevno – kazao je voditelj programa Nikola Urukalo.

U spomen na prerano preminule šibenske tenore nastupio je kvartet ‘Gimnazijalke’ uz gitarističku pratnju Luke Ćevida, duo Nataša Cvitan Plazibat i Tome Cukrov, klapa ‘Subrenum’ iz Župe dubrovačke, ‘Munita’ iz Zadra, ‘Kampanel’ iz Zagreba i diva hrvatske glazbene scene Meri Cetinić u duetu s kćeri Ivanom Burić.

Toni Grguričin napustio nas je 17. studenoga 2005. u 23. godini života, a samo sedam mjeseci potom umro je u 29. godini i Joško Aras Biće. Ostavili su tenori svoje Teutu i Forticu u šoku i dubokoj tuzi, ali se odmah iz misli na neutješne obitelji koje su ostale iza njih i iz one prigodne `ostajete s nama zauvijek, rodila ideja humanitarnog koncerta njima u spomen.

SNAGA Šibenski portal

A i vi ste s nama iako vas nima

‘A i vi ste s nama iako vas nima’  četrnaest godina traje i puni šibensko kazalište do zadnjeg mjesta. Šibenik ne zaboravlja svoje slavuje čiji su glasovi davali poseban pečat stihovima najdraže im klapske pisme.


Pratite nas i na društvenim mrežama: