Komunalni (ne)red u povijesnoj jezgri: Redari upozoravaju, neki prekršitelji ignoriraju

Komunalni redari, prije nepuna dva tjedna, dobili su nalog šibenskog gradonačelnika Željka Burića da ‘pročešljaju’ cijelu povijesnu jezgru grada te utvrde sve nepravilnosti, odnosno sve prekršitelje gradskog Pravilnika o postavljanju oznaka, uređaja i urbane opreme. Redari su odradili posao, no neki prekršitelji u povijesnoj jezgri ignoriraju njihova upozorenja i rješenja o uklanjanju.

– Gdje god su uočene nepravilnosti i prekršaji vlasnici su upozoreni. Usmeno su upozoreni da moraju ukloniti uočene nedostatke i izdano im je rješenje komunalnog redarstva ili prekršajni nalog. Vlasnik street food trgovine u Kalelargi koji je postavio dvije konzolne reklame dobio je rješenje po kojem ih je morao odmah ukloniti, no on se oglušio. Vidjet ćemo hoće li tako reagirati i na prekšajni nalog. Bude li i dalje odbijao ukloniti reklame, komunalni redari će ih sami skinuti. I vlasnici bankomata na početku Kalelarge imaju rješenje suda po kojem moraju ukloniti konzolne oznake pa očekujemo da će to ispoštivati – kazao je Bore Rončević, viši stručni suradnik za komunalno i prometno redarstvo Grada Šibenika.

Procedura komunalnog redarstva uvijek je ista i nakon usmenog upozorenja i rješenja o uklanjanju vlasnici imaju vrlo kratak rok u kojem moraju reagirati.

– Naši redari na licu mjesta usmeno upozore vlasnike te im izdaju rješenje o uklanjanju i prekršajni nalog. Ta dva dokumenta redari ne moraju istovremeno izdati, a vlasnici u prekršaju imaju pravo žalbe. U slučaju bankomata i sudskog rješenja, ta procedura nije išla preko komunalnih redara. Očito je netko drugi odlučio sudski tužiti vlasnike i sada moraju ukloniti reklame – pojašnjava Miro Lucić, pročelnik Odjela za komunalne djelatnosti.

Nered u jezgri Šibenika eskalira: Komunalci češljaju svaku ulicu, sprema se i novi Pravilnik

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.