Kasni rekonstrukcija pročišćivača

Ključni objekti Aglomeracije Šibenik zapeli u bespućima postupaka javne nabave

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Projekt dogradnje i rekonstrukcije postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Šibenik u startu kasni godinu i pol dana zbog žalbi u postupcima javne nabave i presude Visokog upravnog suda, potvrdio je za Šibenski portal Frane Malenica, direktor Vodovoda i odvodnje Šibenik.

– Visoki upravni sud donio je odluku o poništenju odluke o odabiru izvođača i raskidu ugovora. U tijeku je postupak poništenja natječaja i mi ćemo ponovno ići u raspis natječaja. Natječaj poništavamo jer je druga ponuda bila na oko 96 milijuna kuna, a mi smo planirali i osigurali 81,5 milijuna kuna. Tih dodatnih 15-ak milijuna kuna jednostavno nemamo – kaže Malenica.

Zbog toga je Vodovod odlučio poništiti natječaj, a poništen je istovremeno i natječaj za izgradnju postrojenja za solarno sušenje mulja.

– Na same procedure natječaja, uz dvije žalbe Strabaga i aktualnu presudu Visokog upravnog suda izgubili smo godinu i pol što dodatno pomiče rokove. Kako je riječ o projektima koji se sufinanciraju europskim novcem morat ćemo tražiti produljenje rokova za financiranje. Moja prognoza je da će nam za realizaciju obaju projekata trebati barem godina dana, iako se s postupcima javne nabave nikad ne zna koliko će potrajati – zaključuje Malenica.


Pratite nas i na društvenim mrežama: