Sljedeći tjedan razgovori s troje kandidata

Je li ponovljeni natječaj za direktora Poda sravnavanje dugova unutar novog šibenskog HDZ-a?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ni dva tjedna od isteka roka za prijave kandidata nije izabran direktor Industrijske zone Podi u Šibeniku. Po neslužbenim informacijama, na natječaj su se javila četiri kandidata, uz aktualnog direktora Jakova Terzanovića, prijavu je poslala dosadašnja Terzanovićeva pomoćnica Anita Aužina te poduzetnik Nikola Baraka, a jedna molba nije udovoljavala uvjetima natječaja.

Gradonačelnik Željko Burić, koji je ujedno Skupština Poda i na kojem je konačna odluka, još nije dobio podatke, odnosno bodove Povjerenstva za provedbu natječaja.

– Ja još uvijek nisam dobio bodovanje od strane Povjerenstva. Uvjetno rečeno u tijeku je taj proces, a dokle su stigli nemam pojma jer se u to ne uključujem. Ali ono što je u svemu tome bitno je da u međuvremenu traju razgovori s Adrialom, koji je u strukturi vlasništva Poda, jer želimo da Podi budu u stopostotnom vlasništvu Grada kako bi mogli sudjelovati i aplicirati u europske procese. Što se natječaja tiče, Povjerenstvo ima naputak da boduje objektivno i realno sve kandidate po iskazanoj kvaliteti – kratko je kazao Burić i uputio nas na predsjednika Povjerenstva, svog pročelnika Petra Mišuru.

Mišura je također bio vrlo štur u informacijama zbog činjenice da natječajna procedura još uvijek traje.

– Provjeravamo određene činjenice i dokumente. Došle su nam četiri prijave na natječaj. Uskoro će biti obavljen razgovor s kandidatima koji zadovoljavaju propisane uvjete natječaja. Mogu reći da će ti kandidati biti pozvani na razgovor krajem sljedećeg tjedna – zaključio je Mišura.

Možda bi direktor gradske tvrtke Podi već bio izabran da se, kako tvrde naši izvori, u sve nije upetljala politika odnosno sravnjavanje političkih dugova. Najprije je natječaj za direktora na koji se javio samo Terzanović, poništen pa je nedugo nakon toga raspisan novi. Navodno, Baraka, koji je odnedavna rizničar Gradskog odbora HDZ-a, je puno pomogao Pašku Rakiću da na prošlim unutastranačkim izborima postane predsjednik šibenskog HDZ-a, a sad izgleda zauzvrat traži direktorsko mjesto. Doznajemo i da je vrlo blizu svom cilju, pitanje je samo koliku će ocjenu na razgovoru dobiti. A takvi su razgovori upravo stvoreni da bi aktualna politika postavila svoga kandidata. Međutim, u ovom su slučaju, svo troje članovi HDZ-a pa će i odluka prije biti politička.

K. Bilan i M. Marotti

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: