Jadrijašima ‘puka film’! Kažu da im je nemoguće surađivati s Burićevom administracijom

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Svih sedam članova Vijeća Gradske četvrti Jadrija na čelu s predsjednikom Marinkom Bilićem prošlog su vikenda dali neopozive ostavke nezadovoljni odnosom šibenske gradske uprave prema Jadriji. Oni su o tome izvijestili Grad Šibenik, a . njihovim ostavkama Gradska četvrt Jadrija, koja je dobrim dijelom na pomorskom dobru, a još većim dijelom u vlasništvu Hrvatskih šuma, uoči turističke sezone, ostala bez mjesne uprave.

– Naše nezadovoljstvo odnosom Grada Šibenika prema naselju Jadrija već smo iskazali više puta, a vidjevši kako nema nikakvih pomaka mogućnost kolektivne ostavke najavili smo krajem travnja. Početkom svibnja pozvani smo na sastanak na kojem su, uz predstavnike Vijeća Gradske četvrti Jadrija bili gradonačelnik Burić, dogradonačelnik Mileta, pročelnici Roša Dulibić, Paškov i Lucić te direktor TZ Dino Karađole. Na tom sastanku predočili smo pet problema za koje je i gradonačelnik rekao da su brzo rješivi. Do petka, nakon tog sastanka, jedan je problem riješen, jedan polovično, a preostala tri ni do danas nisu riješena, priča Marinko Bilić.

jadrija5

Bilić ne razumije kako to da je 150 birača u nekom prigradskom naselju važnije od 250 birača na Jadriji pa su neka daleko manja mjesta komunalno opremljenija od Gradske četvrti Jadrija u kojoj nedostaju skoro svi sadržaji potrebni za normalan cjelogodišnji život.

– Lani smo dogovorili ulaganje 170 tisuća kuna u izgradnju javne rasvjete u dijelovima naselja koji su u potpunom mraku, ali su sada iz gradske uprave odlučili da odustaju od rasvjete, već će ulagati u asfaltiranje ulica iako sam im rekao kako je građanima prioritet rasvjeta. Novca ima za presvlačenje već asfaltirane ceste novim slojem asfalta u Sarajlićima, ali za rasvjetu na Jadriji nema. U kampanji je gradonačelnik obilazio mjesne odbore i gradske četvrti, ali ne i Jadriju jer je za njih ona samo kupalište koje mora nekako funkcionirati od 15. lipnja do 1. rujna, a preostalih devet i po mjeseci o kvaliteti života u toj gradskoj četvrti nitko ne vodi brigu. Mene su izabrali stanovnici Jadrije, a ne ni kupači ni gosti, a kako nisam u mogućnosti ostvariti kvalitetnu suradnju s gradskom upravom i realizirati ono što Jadrijašima treba odlučio sam, zajedno sa svim članovima Vijeća, dati ostavku, pojašnjava Bilić.

jadrija3

U pismu kojim gradonačelnika Burića obavještava o kolektivnoj ostavci Vijeća Gradske četvrti Jadrija, Bilić podsjeća kako je u više navrata poziva gradonačelnika na Jadriju te kako se ni jednom pozivu nije odazvao. Zvao ga je i u večernji obilazak kako bi se osobno uvjerio da Jadrija ne svijetli kao Manhattan.

jadrija7

jadrija2

‘Na Jadriji se niste pojavili, iako sam Vas više puta pozivao, međutim razumijem Vas,  nije bilo razloga, ništa niste gradili, iako je Jadrija oba puta glasala za Vas. Za Vas je Jadrija gradsko kupalište koje živi od 15.6. do 1.9. u kojem se besplatno koriste kabine, bungalovi, lučica, devastira prostor, pomorsko dobro, stoljetna borova šuma, plaže i kao što sam jednom rekao Vama samo treba izdržati to razdoblje i sljedeće godine ispočetka. Niste napravili ništa, pa ni ono što ste obećali’, napisao je Bilić Buriću 11. lipnja.

Razloge ostavke svih članova Vijeća Gradske četvrti Jadrija, u kojem su četiri člana HDZ-a i trojica s liste grupe birača Emil Guberina, gradonačelnik Burić nije želio komentirati, već je samo rekao kako je legitimno pravo svakog izabranog predstavnika da podnese ostavku.

jadrija9

jadrija11

Dopis u kojem Bilić obavještava Grad Šibenik o ostavci svih članova Vijeća u gradskoj upravi su zaprimili, ali to nije dovoljno, pojašnjava Ante Galić, v.d. pročelnika Tajništva grada Šibenika.

– U ponedjeljak ćemo uputiti dopis Marinku Biliću i izvijestiti ga da po odredbama Statutarne odluke za izbor predstavnika u vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora, ostavke svih članova moraju biti ovjerene kod javnog bilježnika jer dopis koji nam je uputio ne proizvodi nikakve pravne učinke. Nakon toga se treba provjeriti imamo li na listi zamjenske vijećnike, ali kako su sa liste HDZ-a izabrana četiri od sedam kandidata, neće ih biti dovoljno. Gradonačelnik tada raspušta Vijeće i postavlja povjerenika, pojasnio je Galić.

jadrija8

jadrija4


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.