Ispunjeno obećanje: Do nove školske godine bit će uređen okoliš zgrada uz školu na Šubićevcu

Ugovor za izvedbu druge, ujedno i završne, faze uređenja okoliša stambenih zgrada u Ulici bana Josipa Jelačića uz Osnovnu školu Petra Krešimira IV na Šubićevcu, potpisali su danas gradonačelnik Šibenika Željko Burić i direktor tvrtke Bemix Ivica Svirčić.

– Projekt koji u ovoj svojoj drugoj fazi, uvjetno rečeno, nije toliko financijski značajan, ali za mene i za moje sugrađanke i sugrađane u gradskoj četvrti Šubićevac posebno je važan. Radi se o jednoj ružnoj crnoj točci u velikom kvartu koja u više pokušaja niza gradskih administracija nije riješena iz razloga što nisu bili riješeni imovinsko-pravni odnosi. Nakon dugotrajnog procesa taj dio je riješen prije početka radova prve faze, a onda smo činom potpisa ugovora za završnu fazu održali obećanje našim sugrađanima da će i taj dio Šubićevca biti uređen, rekao je Burić.

buric svircic3

Ranije je već dogovoreno da radovi počnu u trenutku kada završi školska godina jer će se radovi odvijati u prostoru koji je uz samu školu i kojim prolazi veliki broj djece. Kako nije riječ o centru grada građevinske radove je moguće organizirati uz posebnu dozvolu kojom se odobravaju i izvan građevinske sezone.

– Počinjemo s radovima odmah čim završi školska godina i radove ćemo obaviti u planiranom roku koji su nam inženjeri potvrdili kao realan, kratko je dodao Svirčić.

danijel mileta

Dogradonačelnik Danijel Mileta naglasio je kako je vrlo nezahvalno govoriti o određenom roku jer se razlikuje ono što je gradska uprava projektom osmislila od onoga dijela građevinskih radova.

– Kada piše 30 ili 45 dana to ne znači da će 30. ili 45. dan to biti napravljeno, nego da sam izvođač radova ima ugovorno točno toliko dana, međutim uvijek postoje više okolnosti, postoji preprojektiranje, želje samih stanara i dolazi do izmjena. Te izmjene zakonski dopuštaju da se rok i pomakne. Ovi radovi će početi 19. lipnja i bit će sve uređeno i gotovo do početka školske godine, pojasnio je Mileta dodajući kako je riječ o 3.800 četvornih metara oko četiri objekta, gdje je prvi dio napravljen, a ova druga faza vrijedna je milijun kuna.

Uređenju se pristupilo na zahtjev Gradske četvrti Šubićevac, a i sami predstavnici gradske četvrti i zainteresirani stanari sudjelovali su već u fazi projektiranja tražeći što više parkirališnih mjesta i zadržavanje vanjskog prostora s roštiljem, a gradska uprava je pazila da se očuvaju pješački koridori koji prolaze tim prostorom. Cijeli prostor koji je, rješavanje vlasničke zavrzlame, postao javna gradska površina dobit će novu javnu rasvjetu i uređene zelene površine.

stipica protega2

– Puste godine gradske uprave ovaj problem nisu mogle riješiti i zahvalan sam aktualnoj gradskoj upravi na razumijevanju i uloženom trudu. Ovaj prostor koji sada konačno uređujemo bio je najveća rak rana Šubićevca, komentirao je predsjednik Gradske četvrti Stipica Protega.

buric svircic4

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.