Grad provodi istraživanje

Ispunite anketu i recite jeste li zadovoljni utjecajem turizma na području Šibenika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Grad Šibenik provodi istraživanje razine zadovoljstva građana utjecajem turizma na području grada Šibenika i uže okolice, u sklopu izrade Studije održivosti razvoja turizma i prihvatnog kapaciteta s akcijskim planom. Svrha istraživanja je prikupljanje informacija o stupnju utjecaja turizma na lokalnu zajednicu i stanja zadovoljstva stanovništva učincima turizma na lokalnu zajednicu pri čemu će se dobiveni rezultati koristiti za usmjeravanje razvojnih aktivnosti u studiji.

Ispunjavanje upitnika je u potpunosti anonimno, a rezultati će se koristiti isključivo za potrebe izrade Studije. Podaci će se prikupljati do 16. lipnja 2020. godine, a upitnik možete ispuniti OVDJE.

– Studijom održivosti razvoja turizma i prihvatnog kapaciteta s akcijskim planom se utvrđuju turistički prihvatni kapaciteti administrativnog područja Grada Šibenika te pojedinih područja unutar njega – stare gradske jezgre, naselja Šibenik, otoka i zaleđa – priopćeno je iz šibenske gradske uprave.

Rezultati studije će uz utvrđivanje postojećeg stupnja opterećenosti prostora ujedno poslužiti kao osnova za definiranje mjera kojima se doprinosi održivom razvoju turizma na području grada Šibenika. Cilj studije je doprinijeti unaprjeđenju kvalitete života lokalnog stanovništva i ostvarenje visoke razine zadovoljstva turista, uz istovremeno očuvanje prostora, kulturne baštine i prirodnih ljepota.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.