Film Udruge 'Šibenska kartulina'

‘Hvala što ste vjerovali u nas’: O našem gradu može se ispričati tisuću priča, a film ‘Šibenik za sva vrimena’ jedna je od njihFoto: Šibenska kartulina
‘Šibenik za sva vrimena’, peti po redu film svestrane šibenske učiteljice Ivane Guberine
premijerno je večeras prikazan u Civitas Sacri. Film je snimljen u produkciji Udruge Šibenska kartulina,  a uz birane sugovornike, te kroz prepoznatljive kadrove Šibenika, prikazuje promjene u načinu života grada unatrag stotinjak godina uspoređujući Šibenik nekada, sa Šibenikom danas, filmski govoreći što se promijenilo, a što je zapravo ostalo isto.
U filmu su predstavili njegove ljude, spomenuli nasljeđa naših starih, te kroz kulturološke i društvene posebnosti na jedinstven i pristupačan način složili spoj djece i odraslih. Okupljene su na premijeri filma pozdravili gradonačelnik Željko Burić, državni tajnik u Ministarstvu kulture Ivica Poljičak, jedan od naratora i ‘glavni glumac’, te autorica i inicijatorica snimanja filma Ivana Guberina
– O ovom gradu možemo napraviti tisuću priča, a mi ovakav scenarij i ovako divnu priču bez gospodina Poljička ne bi mogli napraviti. Krenuli smo snimati u veljači, a zbog virusa je bilo stajanja i pauza, ali mogu reći da smo pobijedili taj virus jer smo film realizirali – kazala je Guberina koja je posebno zahvalila roditeljima djece koji su uvijek bili tu, uskakali i vjerovali u njih i film.
Film će se prikazivati i danas u Interpretacijskom centru katedrale sv. Jakova Civitas sacra s početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan.

 

Premijera “Šibenik za sva vrimena”

Posted by Šibenska kartulina on Friday, 25 September 2020

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.