Humanitarna akcija ‘Dalmalino uveseljava djecu’ stiže u šibensku bolnicu

Humanitarna akcija ‘Dalmalino uveseljava djecu’ bit će održana sutra u šibenskoj bolnici na Odjelu za pedijatriju s početkom u 12 sati. Sudjelovat će Miraculus Ladybug, Casper- mađioničar, Plesna udruga Bollywood Vodice i Puhački orkestar Pirovac, animatori koji će uveseljavati male bolesnike.

Cilj je u zajedničkoj igri humanizirati prostor u kojem borave djeca, poticati i ohrabriti dijete na osamostaljenje, stvoriti odnose uzajamnog povjerenja i povezivanja.

– Dalmalino animatori i suradnici svojom glumom, pjesmom i plesom unose u bolničko okruženje novi način komunikacije s djecom bolesnicima i pokušavaju im otkloniti pažnju od bolesti i straha, donoseći na dječji odjel svijet igre, smijeha i radosti – priopćili su iz Dječjeg kluba ‘Dalmatino’.

Program traje 45 do 60 minuta što ovisi o veličini ustanove, broju djece i uvjetima Klinika za dječje bolesti ili Oijela za Pedijatriju pojedinog centra. Ciljna skupina korisnika u programima u prostorima bolničkih igraonica u zabavno-edukativnim aktivnostima sudjeluju djeca u dobi do 18 godina. Projekt aktivno uključuje i roditelje, doktore, medicinsko osoblje, mlade volontere, studente i djelatnike iz obrazovnog sustava i sustava socijalne skrbi.

Inače, u zimu 2009. godine Dalmalino je započeo s redovitim programom na odjelu Splitske Pedijatrije te ovu plemenitu akciju proširio i na druge bolničke centre u Hrvatskoj, a ove će godine trajati sve do 19. lipnja.

(NASLOVNA FOTO: Arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.